Anne-Lie Persson

Add comments

Anne-Lie wordt geboren in Östersund Zweden. Al jong is ze geïnteresseerd in het maken van muziek. Speelt hobo, en gaat vanaf de middelbare school zingen in bandjes. In 1992 komt ze naar Nederland, waar ze gaat studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Als ze in 1999 afstudeert speelt zal in talloze lokale bandjes in uiteenlopende genres. Vanaf 2000 tot midden 2003 speelt ze in verschillende grote shows in de Benelux en Duitsland van het evenementen kantoor: “Planet Event”.

Tegenwoordig is ze naast haar les activiteiten te zien met vocalgroup Treats en natuurlijk in haar eigen band. Verder heeft ze samen met Marco Kerver 4 jaar geleden de band “Stockholm Tivoli” opgericht. Naast meezingen op vele CD’s heeft ze nu 2 CD’s opgenomen onder haar eigen naam. Met uitsluitend eigen werk van haar.

The Wide Open

Na de succesvolle release in 2013 van mijn eerste CD “April In June” moesten er keuzes worden gemaakt. Nederland en Zweden hadden met mijn liedjes en stem kennisgemaakt, maar ik wilde me nog wat specifieker profileren. Waar ik bij April In June ging voor sferisch en veelzijdig, wilde ik met mijn nieuwe project echt gaan voor een uitgesproken pop sound.

Verder leek het me leuk om nog meer van mijn Zweedse achtergrond te verwerken in de liedjes. Ik wilde popmuziek maken met invloed van de prachtige zangstijl Joik, de zangtechniek van de Samen uit Noord Scandinavië. Deze CD moest een lofzang worden op de prachtige uitgestrektheid die het Noorden van Zweden zo karakteriseert.

De titel van het nieuwe project was dan ook snel gevonden. Ook de liedjes vloeiden met snelheid uit mijn pen. Liedjes waarin ik me meer dan ooit liet inspireren door directe gebeurtenissen heel dicht bij me. Een scheiding en verlies in de familie, ernstige ziekte in ons dorp, liefde voor mijn man en kinderen, verdriet om de anticlimax van ouder worden. Ook maatschappelijke thema’s als geweld tegen vrouwen, milieuvervuiling en armoede komen op dit album aan de orde.

We waren op zoek naar een coherent pop geluid, waarin de mystiek van de Zweedse wouden en toendra’s te voelen moest zijn. De sfeer van de plaat moest vanzelfsprekend passen bij de teksten en de zangtechniek Joik.

Na flink wat repetities onder de bezielde leiding van top-producer Michiel Hoogenboezem vonden we wat we zochten. Een innovatieve pop sound, waarmee voor de serieuze luisteraar aan alle hierboven genoemde criteria werd voldaan. Toen gedaan wat dit album verdient: Opnemen zonder concessies in een top studio n.l. Key Productions in Akkrum. Met de financiële hulp van vele donateurs werd het mogelijk deze CD een internationaal geluid te geven.

Voor mij is dit project al voor de release van het album geslaagd. Deze CD is precies geworden wat ik me er van had voorgesteld. Eigen geluid, Zweedse mystiek ingebed in stevige pop muziek. Dit mag door de hele wereld gehoord worden. Bij iedereen die luistert zal ik alle keren trots zijn.

Reserveren

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.
Posted on februari 12th 2017 in Gespeeld

Comments are closed.