Clean Pete – 10 & 11 maart

Add comments

EXTRA CONCERT OP 10 MAART!

Toen ik Clean Pete vorige jaar zag bij DWDD was ik gelijk verkocht. Wat gaaf. Een cello die natuurlijk al een bijzondere sound geeft. Deze zussen hebben zeer herkenbare stemmen, de samenzang en erg mooie en vooral ook leuke teksten. 

Clean Pete

Clean Pete is een Nederlands akoestisch popduo bestaande uit cello, gitaar en tweestemmige zang van de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven.

Loes en Renée Wijnhoven werden op 31 oktober 1990 geboren te Sint Anthonis en zijn opgegroeid te Sambeek. Op jonge leeftijd begonnen ze samen te spelen onder de naam Clean Pete, die verwijst naar een lokale zwerver.

Ze volgden beiden een opleiding aan het Conservatorium Maastricht. In maart 2012 kwam hun eerste ep Niet nu, ja ook nu, maar vooral altijd uit. Om de ep te presenteren reisden zij met een Volkswagenbus langs cafés, woonkamers, theaters en boekenwinkels.

In 2012 haalden zij de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriters. Hier kwamen zij in contact met Anne Soldaat, die het tweetal onder zijn hoede nam. In maart 2013 verscheen de tweede ep, getiteld Er kan er maar één de beste zijn. Op deze EP stonden vijf nummers, die de band had opgenomen met Jan Minnaard van Wolf In Loveland. Twee zielen, één gedachte. Een voor de hand liggende veronderstelling als je de tweeling Loes en Renee Wijnhoven hoort.

Dat hun Nederlandstalige folkpop, of hoe je het ook wilt noemen, zou matchen met de electro-achtergrond van producer Arne van Petegem leek minder logisch. Toch kwamen de overeenkomsten snel aan het licht in de Antwerpse thuisstudio van Arne. 

In 2014 stond Clean Pete voor het eerst op de Parade met schrijfster Hanneke Hendrix met de voorstelling Al zegt hij het zelf. In 2015 stonden ze samen met dichteres Tjitske Jansen op de Parade met de voorstelling Oost West. Voor het festival Hier komt de zomer maakten ze het nummer Hier komt de zomer, een Nederlandse vertaling van Here comes the summer van The Undertones. Op 23 oktober 2015 verscheen hun tweede album, “Aan het licht”.  

Het nieuwe album ‘Aan Het Licht’ is de opvolger van het debuut ‘Al zeg ik het zelf’ uit 2014, waarmee de tweeling op de festivals Noorderslag, Into The Great Wide Open, Oerol, Crossing Border en De Parade speelde. Op ‘Aan Het Licht’ meer Wall Of Sound, meer cello, meer gitaar, maar nog steeds die prachtige liedjes. Liedjes over verhuizen, slapen, wantrouwen en ‘de moeilijke tweede’. Zo moeilijk werd het niet. Loes en Renee gingen het experiment aan, schaafden en schuurden meer dan ooit aan de liedjes. Het lied Geheimen is eindelijk opgenomen en de invloed van Arne is duidelijk hoorbaar met elektronische twists op onder andere Leuk voor Later en Duitsland.

In 2016 speelden ze op Pinkpop en een paar maanden geleden speelde ze in een uitverkocht Tivoli Vredenburg in Utrecht. 

 

Reserveren Extra Concert 10 maart

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

 

Wachtlijst 11 maart

Het optreden van Clean Pete van 11 maart is reeds uitverkocht. 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.
Posted on januari 15th 2017 in Gespeeld

Comments are closed.