Eva de Roovere – 2 november

Last updated on 15 november 2019

Eva De Roovere is zangeres. Na een opleiding klarinet, viool, piano en zang wordt ze de frontvrouw van de folkrockgroep Kadril, wint ze als eerste Belg het Leids Cabaret Festival met het duo Eeef & Coo, lijft de groep Oblomow haar in als zangeres en maakt ze “Kleine Blote Liedjes”.
In 2006 besluit ze haar eigen groep op te starten. Eva brengt in 2008 haar tweede solo-cd “Over & weer” uit, opvolger van haar debuutalbum “De jager”. Met “De jager” behaalt ze triple goud in België en haar tweede cd krijgt een platinum award. 

Hiervoor werkte samen met o.a. Thé Lau, Piet Goddaer, Luka Bloom en vele andere indrukwekkende artiesten.  In 2011 brengt ze haar een derde cd, “Mijn huis” en in 2013 komt “Viert” uit, een album dat samenloopt met een dichtbundel van haar hand, “Positron”. 
Haar muziek krijgt platina en triple gouden awards en ze staat met Diggy Dex op 1 in de Nederlandse hitlijsten met “Slaap lekker”, zijn remix van “Fantastig toch”.

Voor haar gloednieuwe Nederlandstalige album “La Loba” wordt Eva geflankeerd door Tom Theuns en Aurélie Dorzée.

Over Tom en Aurélie: “Rechtstreeks uit een onaardse verbeelding, een akoestisch duo dat meerdere instrumenten gebruikt (viool, altviool, trompetviool, mandocello, open stemgitaar, …) en spookachtige vocalen om intens poëtische muzikale landschappen te creëren, vol humor en fantasie. Moderne folk zonder grenzen!”
En Tom en Aurélie komen ook mee naar Anderen!

Reserveren

ZATERDAG

[events_add_booking_form id=88]