Lazy Sunday Afternoon
JazzWhat
30 oktober

Het leek ons leuk dat waneer de dagen weer korter worden (en de Wintertijd is ingegaan) om een lekkere ‘lazy sunday afternoon’ te organiseren met een lekkere jazz band. 

JazzWhat is een Drents-Groningse jazzformatie met een repertoire dat sterk leunt op het Great American Songbook, een collectie van succesvolle Amerikaanse jazz en lichte muziek uit de 20e eeuw. Het repertoire omvat muziek van o.a. Billie Holiday, Horace Silver, Stan Getz, Oliver Nelson en Antonio Carlos Jobim. De hedendaagse uitvoeringen door o.a. Cécile McLorin Salvant, Andrea Motis en Sophie Milman vormen voor JazzWhat een voorbeeld en een bron van inspiratie. Door de Corona-crisis heeft de band de afgelopen jaren goed kunnen werken aan het repertoire en het voorbereiden op de terugkeer naar het podium.
Spil van de band is zangeres Tatjana Schut; met haar komst heeft de band een duidelijk herkenbare koers ingeslagen. Deze koers laat zich het beste omschrijven als een nieuwe muzikale kennismaking met de jazz swing periode tot en met de post-bop van de jaren ’60.
Zij wordt terzijde gestaan door de ritmesectie bestaande uit Harry Bolland (slagwerk) en Jan Roemeling (contrabas). Beiden zijn veelvuldig in andere formaties op de Noord-Nederlandse podia te zien geweest. Rien Hof (alt- en tenorsaxofoon) verdeelt zijn muzikale bestaan tussen JazzWhat en optredens met zijn 70’s coverband. De beide gitaristen Frans Greven en Rob Onck maken vanaf de oprichting in 2016 deel uit van JazzWhat en hebben zich muzikaal ontwikkeld vanuit de popmuziek naar de jazz.

Tickets 15:00 uur