Margriet Sjoerdsma – Songs From Odelien – 30 april

Add comments

Margriet Sjoerdsma - Dan CassidyHet optreden Margriet zit helaas vol! Je kan je aanmelden voor de  reservelijst! Als het weer het toelaat verplaatsen we het optreden naar onze ‘deel’, waardoor er weer extra plaatsen beschikbaar komen 

De afgelopen 2 seizoenen veroverde ze Nederland (80 optredens, 10.000 bezoekers) met haar theatershow A Tribute to Eva Cassidy. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door een uitverkochte zaal op het North Sea Jazz Festival (2013).  De spetterende afsluiting was in een afgeladen Concertgebouw (2015).

 

De Telegraaf concludeerde:

Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.

Nu keert ze terug naar haar oude liefde: eigen liedjes maken. Absoluut geen onbekend terrein voor haar. Met eigen werk van With a whisper of a morning (2006), Bloom (2008) en Drawing Circles (2011) trad ze al eerder op in de Kleine Komedie, LantarenVenster en ook op het North Sea Jazz Festival.

Recensies logen er niet om:

[…] de fluwelen stem van Sjoerdsma is van internationale klasse (muziek.nl)
[…] fijne, karaktervolle muziek met het gevoel van een fris briesje in de haren. Van de meer uitbundige liedjes tot aan de ragfijne en knappe kleine nummers (Kindamusik)

margriet Sjoerdsma 2016In de zomer van 2014 schreef ze een nieuwe voorstelling. De liedjes hiervoor kwamen tot leven in Odelien, een huisje in het noorden van Noorwegen, ver weg van de waan van alledag; de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Odelien staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is, de stilte oorverdovend en bergen zich spiegelen in rimpelloze dieptes van fjorden. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering.

De uitvoering varieert van klein en intiem tot groots en meeslepend. Arrangementen blinken uit in harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels. Je hoort de bezieling van Scandinavische artiesten als Ane Brun, José Gonzáles en Björk.

Margriet (zang, ukelele, piano) wordt ondersteund door topmuzikanten en multi-instrumentalisten Cord Heineking (contrabas, piano, zang) en Michelle Courtens (cello, bas, zang).

Een onwaarschijnlijk goede zangeres van eigen bodem die gevoel en kunde op perfecte wijze weet te combineren. Een stem herkenbaar uit duizenden: warm, wiegend, wendbaar en lichtvoetig. Margriet Sjoerdsma staat voor spelplezier, samenzang, speelsheid en ontroering.

Reservelijst

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.
Posted on februari 20th 2016 in Gespeeld

Comments are closed.