Nijend24KERST Musical – 22 en 23 december

EXTRA VOORSTELLING 22 DECEMBER

Jo ho jo ho.  Eindelijk is het weer zo zover.

Nadat we 2x een X-mas sing-a-long hebben georganiseerd gaan we nu iets anders doen. Een Musical. Het wordt een multimediaal spektakel.  

Op maandagavond 23 december. Met nieuwe gezichten, nieuwe liedjes en uiteraard ook oude bekenden.  Edwin Schimscheimer is ook deze keer onze drijvende kracht achter de musical en heeft speciaal voor deze avond een aantal werkelijk prachtige liedjes geschreven. Wij vonden ze allemaal zo mooi dat we ze ook al hebben opgenomen op CD. 

Iedereen die reserveert krijgt deze CD op de avond gratis erbij!

En dan hebben we het nog niet gehad over de gluhwein en warme chocolademelk. Het festijn speelt zich af op de geheel in kerstsfeer gehulde en dit jaar voor het eerst, verwarmde deel.

Er gaat op deze avond van alles gebeuren, we zijn nog volop bezig met het programma. 
Het zal in ieder geval iets eerder beginnen, de details volgen half december.  

De entreeprijs hebben voor deze bijzondere avond is hoger dan dat jullie gewend zijn € 25,- p.p. (maar dat is wel incl. een CD.)

Let ook even op de prachtige illustratie die Daan Klein Sprokkelhorst heeft gemaakt (voor vorig jaar maar we vonden het mooi genoeg om ook nu weer te gebruiken.) Daan woont ook in Anderen en is illustrator, kijk ook even op zijn site: https://www.kleinsprokkelhorstillustraties.nl/

Uiteraard zijn zoals altijd alle hapjes en drankjes inbegrepen. 

De Artiesten

De volgende artiesten hebben hun medewerking toegezegd:

Edwin Schimscheimer
Schimscheimer raakte verzeild in de popmuziek. Begin jaren 80 toert hij met Powerplay. Hij brengt in 1980 met Martin Dairy de single Johnny uit. De single flopt en in 1981 gaat de band uit elkaar. In 1984 stopte hij zijn studie aan het conservatorium en maakte hij zijn eerste orkest arrangement met het nummer Samen zijn van Willeke Alberti. Tevens speelde hij piano en keyboard in de begeleidingsbands van Berdien Stenberg en René Froger. In 1992 schreef hij het nummer Wijs me de weg voor Humphrey Campbell dat hij in 1992 op het Eurovisiesongfestival zong. Schimscheimer speelde tijdens dit optreden zelf accordeon.  In 1994 schreef hij samen met Coot van Doesburgh het lied Waar is de zon voor Willeke Alberti. Daarnaast schreef hij ook liedjes voor Ben Cramer, Ruth Jacott en Paul de Leeuw. Ook schreef hij enkele liedjes voor Kinderen voor Kinderen, waaronder Het tietenlied en Kunstgebit. Hij componeerde de tunes van de tv-programma’s Schatjes en Te land, ter zee en in de lucht. In 2006 arrangeerde hij de musical Nijntje Gaat Op Vakantie. Sinds 19 jaar is Edwin de muzikaal leider/dirigent en arrangeur van AVRO’s Kinder Prinsengrachtconcert. In 2003 was hij gastdirigent bij het Metropole Orkest.

Egbert Meyers
Egbert, Drents (liedjes)schrijver, dichter en muzikant. In 2012 verscheen de DVD Song to the Legend, een ode aan zijn overleden vriend Harry ‘Cuby’ Muskee. In 2012 verscheen de DVD Ode an de Ao, uitgebracht door het Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. In deze productie is door de filmers Henk Bos en Janetta Veenhoven gebruikgemaakt van de symfonische muziek die Meyers in 2011 produceerde met de componisten Erwin Budike en Kees Hendriks.
Egbert heeft diverse keren bij Nijend24 opgetreden, de laatste keer met zijn theater productie: Grolloo Blues

Jason Staal
Een graag geziene gast bij Nijend24. Sinds 4 jaar treed hij solo op en in augustus hebben we met Jason en zijn band een eerste Live CD opgenomen bij Nijend24.

Een fantastische singer-songwriter die wederom voor deze avond een speciale versie van 1 van zijn mooiste nummers zal zingen. 

 

 

 

Beau Veldkamp 

Al vanaf haar 13e levensjaar is Beau te vinden op de bühne van de Nederlandse soul- en blues scene. Ze is opgegroeid in een familie waarin vrijwel iedereen actief is in de muziekwereld. Het was voor haar dan ook vanzelfsprekend dat ze ‘later wanneer ze groot is’, iets met muziek ging doen. Ze heeft verschillende leuke projecten en optredens gedaan, zoals optredens met Laurence Jones op Ribs & Blues, met een 16 koppige soulband op het TT festival in Assen en intieme theater optredens met bluesduo’s, maar is ook geregeld te vinden op het podium met Want2Swing BigBand en Soul Mosquitos!

Martijje

In 2009 verraste Martijje Nederland met een eigentijds en jazzy geluid op haar debuutalbum ‘Drezz’. Ze combineerde Drents met jazz zoals Nynke Laverman het Fries met de fado liet samengaan. Martijje is geboren en getogen in Grolloo, het Nederlandse Mekka van de blues, in hartje Drenthe. Ze zat al van jongs af aan te zingen achter de piano, volgde daarna jarenlang pianoles bij de plaatselijke muziekschool en speelde veel popliedjes na die ze op de radio hoorde. In haar tienerjaren maakte ze via haar bijbaantje in het plaatselijke muziekcafé kennis met de blues van Cuby & The Blizzards. Later – tijdens haar zangstudie aan het conservatorium van Groningen – ontstond de liefde voor vocale jazz. De liefde voor het Drents was daarbij altijd aanwezig.De Drentse zangeres Martijje bracht in 2015 haar derde studioalbum ‘Evenwicht’ uit. Het negen nummers tellende album vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, en samba, gezongen in het Drents, haar moedertaal. 

The Christmas Sisters

The Christmas Sisters luiden de mooiste tijd van het jaar op feestelijke wijze in. Met hun zoetgevooisde stemmen en swingende vingerknips maken ze die laatste weken van het jaar wel heel speciaal. Hun sprankelende drieklanken nemen je mee naar besneeuwde bergtoppen, geurende kerstdiners en versierde kerstbomen. Luister mee naar de mooiste kerstliedjes van alle tijden in het verfijnde vocale jasje van deze zingende sisters. The Christmas Sisters komen graag langs op kerstborrel, feestavond, diner of andere gelegenheid en… maken de feestdagen verrukkelijk!

 

Geertje Enting

Prat het Eexter Dreens.  Schref ok under de schoelnaomen Annechien Vedder en Moeshapper.  Het Dreens is heur met de PAP-lepel ingeuten.  Is deelnemmer an schriefwarkgroep Goeie Zin!  Verzaomelt recepten en verhaolen van knieperies/rollegies en joskoouken bakken.  

 

 

 

Om alvast in de stemming te komen

Reserveren 22 dec

reserveren is mogelijk van 1 december 18:00 uur

[events_add_booking_form id=117]

Reserveren 23 dec

[events_add_booking_form id=110]