1,5 Meter Sessies
Yorick van Norden

Last updated on 27 mei 2020

Weinig albums van vaderlandse bodem werden afgelopen jaar zo goed ontvangen als Yorick van Norden’s The Jester. Zo repte OOR over “de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk,” noemde de Volkskrant het album “zo aanstekelijk dat je de nieuwe Paul McCartney er gerust even voor laat liggen” en had de Bassist het over “een meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort.”
In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie ‘alternative’.

The Jester is het tweede album van Yorick van Norden. ‘Het is vernoemd naar de hofnar uit Shakespeares Hamlet. Hij heette ook Yorick. En het is de eerste keer dat mijn naam opduikt in de geschiedenisboeken. Hij speelde liedjes, vertelde verhalen, bracht muziek aan het hof van prins Hamlet.’ De dagelijkse bezigheden van Yorick van Norden verschillen dus maar weinig van die van zijn naamgever. Het beroemde citaat uit Hamlet, uitgesproken bij de opgraving van Yoricks schedel, zou een op een op hem kunnen slaan, ware het niet dat Yoricks moderne naamgenoot leeft: ‘Alas, poor Yorick! I knew him, Horatio: a fellow of infinite jest, of most excellent fancy […] Where be your gibes now? Your gambols? Your songs?’ Yorick van Norden blaakt van levenslust. Je hoeft niet als Hamlet te vragen waar zijn songs zijn. Die staan op een album vol van op de sixties en seventies geënte tijdloze pop, een waar feest van melodieën en tekst.

Reserveren

Vanaf 2 juni is het mogelijk om bij de 1,5 Meter Sessies aanwezig te zijn. We gaan in eerste instantie ongeveer 20 personen toelaten. Deze kunnen (mits huisgenoten) allemaal 2 bij twee verspreid over de tribune zitten met ruim 1,5 meter afstand. Daarnaast hebben we op de vloer en in het cafe ook nog plaatsen waar eventueel bezoekers kunnen zitten die alleen komen. We zullen ons volledig houden aan de richtlijnen die voor de sector gelden. We hebben geen pauze, geen nazit. Bij binnenkomst is er wel koffie of thee, die kun je op je zitplaats opdrinken. We hanteren voor deze Live stream opname voorstelling een speciaal tarief van 15,– – (vol = vol) 

Reserveren

Reserveren kan door onderstaand formulier in te vullen. Na betaling is de reservering definitief.
Indien het optreden is uitverkocht ontvangt u een aanmelding voor de wachtlijst.

Locatie: Nijend 24 9465 TR Anderen
Aanvang: 20.00 uur (koffie) 20.30 uur (optreden)
Meer info : 06-51 51 11 11

De kosten bedragen 15,00 euro p.p. inclusief consumpties.

Voornaam * :  
Achternaam * :
Aantal plaatsen * :
   
Email * :
Telefoon :  
Opmerking :