Djurre de Haan (Awkward I) en Bluebird – 24 februari

Djurre de Haan – Awkward I

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp 8 april 2011 zou Djurre de Haan bij ons komen spelen, toen ging het helaas niet door. Nu is het ons gelukt om Djurre vast te leggen voor  zondagavond 24 februari.  Djurre zijn prachtige liedjes gaan over reizen, het vertrekken, aankomen, niet op je plek voelen, verdwalen, het “On Wheels”  zijn. Djurre de Haan is een regelmatige gast in de DWDD en heeft ook een nummer opgenomen op de DWDD recordings CD.

In het voorprogramma speelt Bluebird, twee meiden die de tweede prijs behaalden bij de Ab Sligter Award van de Amer.

Reserveren

Lijkt het je leuk om bij dit unieke concert aanwezig te zijn, reserveer dan snel, we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Reserveren kan door een mail te sturen naar info@raphbode.nl met daarbij het gewenste aantal plaatsen.

Koffie vanaf: 19.45 uur    Aanvang: 20.30 uur
Locatie: Nijend 24 9465 TR  Anderen
Meer info : 06-51 51 11 11

De bijdrage voor de avond is 12,50 euro p.p., inclusief koffie, bier, wijn,  fris en hapjes.

Awkward I – Everything on Wheels

Twee jaar geleden verraste Awkward I met een bijzonder debuut album en kreeg jubelende recensies  in binnen- en buitenland. Sinds dat debuut – I really should whisper – is er heel wat gebeurd met de van oorsprong Groningse singer-songwriter Djurre de Haan. Een indrukwekkend aantal shows in binnen-en buitenland, vaak met diverse muzikanten, en natuurlijk nog steeds die zoektocht naar melodische uitdagingen. Tussenhalte van deze muzikale en persoonlijke reis is het tweede album – Everything on Wheels – geworden, die in 2011 bij Excelsior Recordings is uitgebracht

awkward i pressfoto by Tim Knol - 1

Everything on Wheels is een muzikaal reisdagboek in elf hoofdstukken over de oneindige weg van vertrekken, arriveren, kwijtraken en verdwalen. Het is een persoonlijk en intens album, elk van de elf nummers opent de deur tot een telkens weer opnieuw verrassende schatkamer waarin de rijke instrumentatie met viool, cello, mandoline, gitaar, percussie en zang de eenvoud geen geweld aan doet.

Wat ik wil zeggen, zit in de muziek. Het is een combinatie van melodie en poëzie. Awkward I is een vehikel om uitdrukking te geven aan bepaalde vragen, de nummers zijn allemaal stukjes van een verhaal. Wat ik te zeggen heb, kun je het beste zoeken in mijn nummers,

Everything on Wheels neemt je mee langs tijdloze popliedjes met een rijk geluid, soms energiek opzwepend en vrolijk. Soms ingetogen en vol melancholie, die met iedere luisterbeurt hun geheimen prijsgeven.

Ik zie het als mijn taak iets moois te maken. In al mijn nummers probeer ik iets unieks te verwerken, ze iets bijzonders mee te geven, iets wat er nog niet is geweest. Gewoon een klankwereld creëren die me eigen is.

De muziek van awkward i heeft zijn wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. Tedere en intense nummers met speelse en verrassende elementen.Het geluid van Everything on Wheels is rijker. Sommige nummers zijn klein en folky maar nog steeds rijk gearrangeerd. Op deze plaat is er ook meer het bandgevoel. We wilden het live geluid vangen. De zang is eerlijker, de muziek is meer levendig, spontaner en niet meer laagje voor laagje, gewoon puur.

Een melodielijn vormt het uitgangspunt voor onze muziek. Daarin schuilt de kracht van de communicatie, dat wat als eerste aandacht trekt. Teksten hebben dat minder, maar zijn wel belangrijk. Ze moeten net als de muziek zo rijk mogelijk zijn.

En zo zet Awkward I zijn muzikale reis voort op zoek naar nog mooiere melodieën en passende arrangementen.

So let`s put them on wheels, so they can move around…

httpv://www.youtube.com/watch?v=r7RQXSac1Gk

 

 

Bluebird

Mirthe en Masha (Bluebird) vonden elkaar op de Academie voor Popcultuur. Allebei met een liefde voor country en folk muziek, besloten ze sinds 2010 hun krachten te bundelen en als duo op te treden. Met hun meerstemmigheid weten ze met ieder optreden een intieme sfeer neer te zetten. Na voorprogramma’s voor onder andere Lucky Fonz III (NL), Eric Taylor (USA) en Guy Davis (USA), staan er in de lente van 2013 een aantal optredens in Nashville, TN op het programma.

httpv://www.youtube.com/watch?v=r-_7uw62ZPM