a balladeer – 16 maart

Van presidentsvrouw Jackie Kennedy tot pornoster Bambi Woods en warenhuis Marks & Spencer. De onderwerpskeuze van de Amsterdamse singer-songwriter 

Marinus de Goederen, alias a balladeer, is opvallend te noemen. Zijn nummers zijn kleine verhaaltjes. Melodieuze luisterliedjes, waarin de soms zware thematiek luchtig wordt verpakt.

In 2003 won a balladeer hij de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Drie jaar later verscheen het door de pers en het publiek bejubelde Panama.

De singer-songwriter speelde op Lowlands en werd in Nederland voor zowel een TMF Award als een 3FM Award genomineerd. In 2007 kreeg a balladeer door BLØF-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld. Het jaar erop werd het tweede a balladeer album Where Are You, Bambi Woods? genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album.

Begin vorig jaar bracht De Goederen een duet met Sarah Bettens van K’s Choice uit. Zijn laatste (anti-kerst)album December werd door zijn trouwe fanbase door middel van crowdfunding gefinancierd. Door de jaren heen verzorgde a balladeer voorprogramma’s van onder anderen Keane, Saybia, Live, Maria Mena, Beth Hart en BLØF. Debuutsingle ‘Swim With Sam’ staat al tien jaar in de Top 2000 (in 2011 op nr 958)

Reserveren

 [events_add_booking_form id=92]