ABBA XS
10 juli

over stalkers, sleutelparty’s, hits en haat…

Een theaterconcert over ABBA

De zussen Beatrice en Vera van der Poel kruipen in de huid van de blonde Agnetha en rode Anni-Frida. Ze brengen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn, zingend bij de piano.

De dames vertellen bovendien het verhaal van ABBA. Het succes, de roddels, stalkers, het drama, de achterklap, sleutelparty’s en de wrok; alles wat je altijd al wilde weten over ABBA.

Dancing Queen, The Winner Takes It All, Knowing Me Knowing You, Voulez Vous, SOS en natuurlijk Mama Mia! ABBA XS is een feest der herkenning en voor elke generatie een heerlijk avondje met tijdloze hits.

De zusjes Van der Poel hebben de fabuleuze zusjessound en zongen samen in de jaren negentig in de band Beeswamp, waarmee ze ook in Amerika optraden.
Vera is al jaren docente zang aan het conservatorium en maakte furore met haar elektropop band Mimezine.

Ze trad ook op met de Nits en het string-quartet Zapp. Met de formatie VOER speelde ze op het North Sea Jazz festival. Van Vera zijn twee solo albums verschenen.
Momenteel tourt ze met een programma over Joni Mitchell; All I Want Is Joni…

Beatrice heeft 5 albums en diveres theaterconcerten op haar naam staan met Nederlandstalige repertoire.
Ze werkt(e) o.a. met Maarten van Roozendaal, Marcel de Groot, Paul de Munnik , Bob Fosko en auteur Thomas Verbogt. Ze trad diverse keren op het North Sea Jazz Festival o.a als Miss Bee & the Lotusclub.
Haar stem verleent ze vaak aan audioboeken o.a. Astrid Holleeder – Judas.
Kijk voor meer info, muziek en video’s op haar Beatrice’s website

Pianist:
Leo Bouwmeester die met veel mensen samenspeelt en o.a. bekend is van zijn bijdrage aan de hommage die wijlen Jeroen Willems bracht aan Jacques Brel. Als hij bezet is bellen we Patrick van Herrikhuyzen of Marcus Olgers