Ad Vanderveen
13 Augustus

Ad is een zeer gerespecteerde singer-songwriter die vaak de Nederlandse Neil Young wordt genoemd omdat zijn stijl gelijkenissen heeft met die van Neil.

Hij maakt al heel wat decennia muziek en heeft een fanatieke fanbase in Nederland. In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van solo cd’s opgebouwd en deelgenomen aan talrijke samen werkings projecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, Eric Andersen, om een paar namen te noemen. Recentelijk nodigde iemand minder dan Van Morrison Vanderveen persoonlijk uit als zijn opening-act, nadat hij diens 2017 Cd ‘Worlds Within’ had gehoord. Ad Vanderveen’s oeuvre wordt gekenmerkt door een steeds vernieuwende, afwisselende en dieper gaande ontwikkeling. Hij geniet respect van een groeiend aantal fans, critici en collega’s, zowel in de oude wereld als in de nieuwe.

Ad was tijdens de lockdown super productief, Afgelopen jaar verschenen er 2 albums een ontroerend mooi nieuw album uit genaamd Treasure Keepers dat is opgedragen aan de recent plotseling overleden singer-songwriter David Olney waar Ad bevriend mee was.

 

Tickets 20:30 uur