Anthony’s Putsch – 21 juni 2014

antonysputsch

Vorig jaar zagen we Anthony’s Putsch op het Festival der Aa. Bijzonder aanstekelijke muziek die je mee moet maken. En zet nu Radio2, Radio3 of 538 maar eens aan en je hoort ze voorbijkomen. In april zijn ze gekozen tot Radio2 talent.

21 juni spelen ze bij ons op de deel. Alle lampenkappen zijn weer opgehangen en we maken er weer een te gekke avond van.

In mei 2012 debuteerde Theun Supheert als zanger en liedjesschrijver met Anthony’s Putsch. Anthony’s Putsch is een persoonlijke revolutie op de vierkante centimeter. Theun, al jaren actief als drummer, bewoog zich met deze formatie van het drumstel naar de frontmicrofoon. Hij neemt zijn beide zussen mee en brengt daarmee ook een kleine familiaire revolutie teweeg voor de Supheerts, die hun muzikale inborst tot dan toe goed geheim hadden gehouden.

FestiValderAA-AnthonysPutsch

Anthony’s Putsch maakte een vliegende start. De single The Worst Day werd veelvuldig gedraaid door Frits Spits en Hans Schiffers op Radio 2. Live werd er op de radio gespeeld bij o.a. Tros Muziekcafé en Nachtegiel. The Worst Day stond een half jaar lang in de Noord19, de hitlijst van Radio Noord en werd uiteindelijk uitgeroepen tot grootste hit van Groningen in 2012. Daarnaast werd er veel live gespeeld; onder meer op het Bevrijdingsfestival, Festival der Aa, Festifarm, Swingin’ Groningen, Eurosonic en Noorderzon.

In februari 2014 zal de EP ‘ Hapiness and other woes’  het levenslicht zien. Met daarop onder andere de huidige single “King of the world”. Deze release gaat gepaard met een clubtour en een druk festivalseizoen. Het belooft opnieuw een intrigerende verzameling van onconventionele popliedjes te worden, over kinderlijke vreugde, vergeten verjaardagen en koude voeten.

httpv://www.youtube.com/watch?v=34FyWCutqvw

httpv://www.youtube.com/watch?v=tHzDbWu0yWQ

Reserveren

[events_add_booking_form id=9]