All The King’s Daughters 20 januari

Add comments

Zij opende de slotdag van het Festival der Aa. Het was een verfrissend goed en vrolijk optreden van twee uitstekende zangeressen en muzikanten. Het publiek (en wij uiteraard ook) waren laaiend enthousiast.

Het was een top-act. Het leek ons de juiste band om 2018 te openen. 

 

 

All The King’s Daughters

All The King’s Daughters is een kleine band geformeerd rond de tweelingzussen en singer-songwriters Nina and Laura Philips. (geboren in 1990 in Haarlem).

Ze schrijven zelf liedjes en naast dat ze nu in Nederland wonen hebben ze ook in Engeland en Hongarije gewoond.

Met een spraakzame en boeiende podium performance staat ​​de tweeling bekend om hun ongewone en rijke harmonieën. Hun eerste EP ‘Because I Wanted To’, met vijf dromerige folk / popliedjes, werd in januari 2015 uitgebracht. Hun nieuwste werk is echter beter te omschrijven als impressionistische popmuziek.
Sinds hun eerste release zijn de zussen uitgenodigd om in tal van tv-shows te spelen. Ook werden ze in januari geselecteerd voor het internationale showcase-platform Eurosonic Noorderslag en zijn ze net teruggekomen van een tournee van twee weken door Italië.

Momenteel schrijven en opnemen ze hun eerste album

 

Red July

foto : Sake Elzinga

Opgegroeid met de gitaarsnaren en de LP-collectie van zijn vader, draait het leven van Robert Jan al 38 jaar om muziek. Hoewel hij uiteindelijk pas op zijn zeventiende de gitaar pakte, heeft hij hem daarna niet meer losgelaten. In de jaren 90 begonnen in de band Asman, waar hij met zijn vrienden de kleinkunst en nederpop omarmde, maar na 15 jaar was het tijd voor een volgende stap. Samen met zijn beste vriend Arwin richtte hij daarom de band Van Luie Kees op. Samen spelen ze een nederlandstalige, niet alledaagse, maar ongecompliceerde mix van folk, country en kleinkunst. Ondertussen is hij (solo) blijven zoeken naar, en experimenteren met, verschillende muzieksoorten onder de naam Red July.

De laatste jaren verdiepte hij zich in de country, nam een vliegtuig naar Amerika voor een roadtrip van 4000 kilometer, kocht een gitaar in Nashville en dompelde zich in de muziek die zo dicht bij zijn hart ligt. Via het zand van de Amerikaanse “country side” is Robert Jan weer geland op de zompige zand- en veengrond van Drenthe en wist hij zeker: hij heeft zijn hart verpand aan de countrymuziek.

 

Reserveren

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.
Posted on december 10th 2017 in Gespeeld

Comments are closed.