Beatrice en Vera van de Poel – 25 november 2011

Op 25 november zullen er in het kader van Tour Club Canapé,  een initiatief van van Live in Your Living Room dat door heel nederland in 10 dage tijd zo’n 50 huiskamer concerten worden georganiseeerd.

Bij ons zal op 25 november een dubbel concert plaatsvinden van de Beatrice en Vera van de Poel.

Beatrice zingt prachtige Nederlandstalige liedjes, terwijl Vera (DiVera) meer voor de Engelstalige pop kiest. Een smaakvolle combinatie die zomaar op 25 november in Anderen komt optreden, dit mag je echt niet missen.

Reserveren

Uiteraard kan iedereen de huisconcerten van Live in Your Living Room bezoeken. Om iedereen te kunnen voorzien van koffie, koek, wijn, bier of fris wordt er een entreeprijs geheven van 10,– euro.  Reserveren kan via Live in Your Living Room. (Selecteer onder de agenda bij “Plaats” “Anderen”  en kies reserveren). Dit systeem van betaling is noodzakelijk vanwege de voor-investering in versnaperingen en vanwege de beperkte capaciteit.  Wees er snel bij.

Koffie: 19.30 uur   Aanvang: 20.00 uur  Locatie: Nijend 24  Anderen

[st]

 

Beatrice van de Poel

Hieronder staat een passage uit een interview dat Beatrice had met Peter Bruyn van het Noord Hollands Dagblad:

“Ze is inmiddels begin veertig en al een kwart eeuw actief in de Nederlandse muziek. Ooit, in 1985werd ze met haar eerste rockband Many More tweede in de finale van de Grote (pop)Prijs vanNederland, net voor I’ve Got the Bullets met Frederique Spigt, dat derde werd. Een jaar later staatLoïs Lane rond de zussen Monique en Suzanne Klemann in de finale van datzelfde popconcours. Stuk voor stuk zangeressen van dezelfde generatie dus. Beatrice onderscheidt zich echter door niet voor het hitrepertoire te kiezen. Ze zingt achtereen volgens ondermeer in de dwarse rockgroep Fish Hospital, het vocale avantgarde-gezelschap The Schismatics, het toch wat meer de eigenwijze popterreinen zoekende Beeswamp ende band van Corrie van Binsbergen die de grenzen van rock en jazz verkent: Corrie + de GroteBrokken. En passant heeft ze nog een programma op de Parade waarin de met de tong ferm in dewang de pimpelende jazzdiva mag uithangen. Totdat ze, in een ander Paradeprogramma met Bob Fosko en Maarten van Roozendaal halverwege het afgelopen decennium op het spoor van het Nederlandstalige lied werd gezet.,,Ik ben lange tijd alleen maar op mijn instinct af gegaan,’’ zegt Van der Poel. ,,Totdat de stekkerer op een gegeven moment voor een bepaalde periode helemaal uit ging. Ik moest nadenken.Mensen vroegen mij wel: Waar sta jij nou eigenlijk voor, muzikaal? En dat vond ik altijd heel
moeilijk te beantwoorden; nog steeds trouwens. Ik heb het gevoel dat ik met mijn ene arm in dewereld van de experimentele rock wroet. Met mijn andere hand in de chansons van Brel. En metmijn been wéér heel ergens anders.’’

Beatrice op Youtube: httpv://www.youtube.com/watch?v=I9yook9INRA

Meer informatie en muziek en filmjes op www.beatricevanderpoel.nl

 

Vera van de Poel (Divera)

Vocalist Vera van der Poel zoekt het avontuur in verschillende muzikale stijlen. Vera was
singer-songwriter in Mimezine, VOER en Beeswamp, om er maar een paar te noemen. Ze combineert
pop, jazz, electro en akoestische muziek om zo een ultime crossover te bereiken
Na een lange muzikale reis , Vera is DIVERA:  momenteel aan het componeren, opnemen en optreden met haar nieuwe liedjes

(bron www.divera.nl)

Vera op Youtube: httpv://www.youtube.com/watch?v=NCek4BTLGkY

Meer informatie en muziek en filmjes op www.diveramusic.com