Charl Delemarre – 17 februari

Last updated on 4 maart 2018

Charl Delemarre (1990) is een zanger die eind 2014 de Grote Prijs van Rotterdam én de Grote Prijs van Nederland won met zijn gepassioneerde en persoonlijke liedjes. Het jaar daarop bracht hij zijn eerste EP ‘De Bekentenis’ uit. Met zijn single ‘Zonder Jou’ trad hij op in DWDD, waar hij sindsdien een graag geziene gast is. Tijdens de Popronde 2015 speelde hij meer dan 30 succesvolle shows, wat onder meer resulteerde in een optreden op het meest toonaangevende muziekfestival van Nederland: Eurosonic Noorderslag (jan. 2016).

Wie reist, kan veel verhalen. Een leus die zeker geldt voor singer-songwriter Charl Delemarre. Per motor reisde hij van het zuiden van India naar de Himalaya en daar leerde hij zichzelf gitaar spelen. Het troubadoursleven en zijn reis zijn inspiratie voor de nummers die hij schreef.

Met zijn nieuwe band, met daarin o.a. Cyril Directie, is Charl in mei van dit jaar met producer Antonie Broek (De Dijk) de studio ingaan om zijn tweede EP op te nemen.

Charl, die op het Rotterdams Conservatorium studeerde, leerde gitaar spelen tijdens een lange reis door Azië. Voor de thema’s van zijn teksten laat hij zich leiden door zijn persoonlijke ervaringen. In zijn muziek wordt hij het meest geïnspireerd door zijn idiolen uit de sixties & seventies.

Reserveren

[events_add_booking_form id=72]