1,5 Meter Sessies
Dési Ducrot

26 januari 2018 bracht Dési Ducrot haar debuutalbum ‘In Too Deep’ uit. Een popplaat, maar dan wel met als rode draad de sound van vintage lap steels en dobro hooks. En natuurlijk strijkers. “Dusty Springfield drama”, noemt ze dat zelf graag.

Ducrot mag dan niet vies zijn van een beetje theatraliteit, ook aan breekbare americana liedjes ontbreekt het niet. In twaalf nummers worden de grenzen van het spectrum opgezocht. Het resultaat is een “coming of age” album dat je net zo goed kan doen denken aan Florence Welch (& the Machine) als aan americana-heldin Gillian Welch.

De release werd gevierd in een bomvolle kleine zaal van Paradiso. “Ze omschrijft haar release als een ‘droomrelease’ en die beschrijving blijkt behoorlijk accuraat.” (3voor12 NH) Live-optredens bij oa. Radio 2 (Blokhuis, de Roodshow, Paul!, Hier is Haandrikman) en BNR volgden.

Eind 2018 speelde ze een succesvolle Popronde met 24 shows door heel Nederland. Dit werd opgemerkt door het label Quizzical Smile. Ducrot tekende bij hen voor een tweede plaat. De eerste single van het album, Strong Hearted Woman, verscheen in maart 2020. De opvolger Hey Wanna Get Married in juni van dit jaar. De herintroductie is een feestelijke. Eentje die viert dat de groeipijnen voorbij zijn.

Donaties

We hebben er bewust voor gekozen om te werken met een donatie model. U bepaalt hoeveel u betaalt voor een kwalitatief goed live optreden.
Stichting Nijend24 betaalt alle productie- en promotiekosten en verzorgt met het hele team deze sessie.

Het zou fijn zijn als u een kleine bijdrage doneert voor de artiesten!

Doneren kan via bunq.me/nijend24 of internationaal via paypal.me/nijend24
100% van de donaties gaan door naar de artiesten.