Diederik Nomden
13 & 14 december

Na twee volledig uitverkochte optredens in september vorig jaar dook Diederik op nog op als gast tijdens onze kerst show. Iedereen was aangenaam verrast. 

Omdat de shows van 2023 zeer snel waren uitverkocht, hebben we besloten om direct maar 2 avonden in de verkoop te doen. 

Dit najaar staat Diederik met The Analogues nog 3x in de Ziggo dome, maar gelukkig was er nog een weekend vrij voor Nijend24.   

Na 9 jaar intensief touren met tributebands The Analogues en Her Majesty vindtsinger/songwriter Diederik Nomden dat het nu tijd is om zijn zelfgeschreven werk eens live ten gehore te brengen.
Na 3 albums in 10 jaar is het moment gekomen om in z’n eentje op pad te gaan, en de verhalen over liefde, geluk en verlies te vertellen. Nomdens muziek is stevig geworteld in de Beatlesque stijl van de late jaren ’60, overgoten met de Westcoast-sound van begin jaren ’70, met als voornaamste boegbeelden Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. Ook weerklinkt in zijn nummers nadrukkelijk de melancholische sfeer die het werk van Tim Hardin, Nick Drake en Gram Parsons zo kenmerkt.

Met een eigen repertoire van meer dan veertig eigen composities, en een flinke verzameling door anderen geschreven liedjes die hem bijna net zo na aan het hart liggen als zijn eigen werk, neemt Nomden het publiek mee in zijn reis van het jongetje van 9 dat zich vol overgave stortte op het bespelen van de piano van zijn moeder, via de tiener die begin jaren ’90 onder invloed van The Beatles’ White Album zijn eerste gitaarakkoorden aansloeg, langs de zorgeloze twintiger die door Nederland en diverse buitenlanden tourde met indierockbands Johan en Daryll-Ann, tot aan de man die 3 soloplaten vol introspectieve melancholische folkpop afleverde. En nu dan eindelijk de tijd neemt om ze live uit te voeren.

Tickets 13 dec – 20:30 uur 

Tickets 14 dec – 20:30 uur