MiRco en Nadie – 11 mei 2012

Voor de zomer vakantie nog een laatste huiskamer concert. Deze vrijdagavond hebben we een dubbel optreden van twee bijzondere singer-songwriters: Nadie en MiRco.

Met poëtische teksten en een kristalheldere stem plaatst Nadie zichzelf in de pure folk-traditie. Haar eerste cd vol melancholische songs verscheen in 2007 bij Inbetween Records. In februari 2012 komt haar tweede cd uit, opgenomen in de Wedgeview Studio’s.

Voor een goed en gruwelijk moordlied hoeft U niet naar Amerika. Johnny Cash, Bob Dylan of Bruce Springsteen. Echte Moordliedjes zijn ook ooit in Nederland geschreven maar iedereen is ze vergeten. MiRco duikt – speciaal voor dit optreden – in de traditie van de “Oud Hollandsche Moordliederen”. Gruwel & geniet… Dit dubbelconcert is onderdeel van een “Live in your livingroom” tour van beide artiesten.

Reserveren

Uiteraard kan iedereen de huisconcerten van Live in Your Living Room bezoeken. Om iedereen te kunnen voorzien van koffie, koek, wijn, bier of fris wordt er een entreeprijs geheven van 10,– euro.

Reserveren kan via Live in Your Living Room. (Selecteer onder de agenda bij “Plaats” “Anderen”  en kies reserveren). Dit systeem van betaling is noodzakelijk vanwege de voor-investering in versnaperingen en vanwege de beperkte capaciteit.  Wees er snel bij.

Stuur mij even een mailtje (info at raphbode.nl) als je gereserveerd heb, dan weet ik wie er allemaal komen

Koffie: 19.30 uur

Aanvang: 20.00 uur

Locatie: Nijend 24  Anderen

Meer info 06-51 51 11 11

Nadie

Nadie Reyhani maakt muziek zoals die eigenlijk in Nederland niet of nauwelijks gemaakt wordt: breekbare popliedjes met folk invloeden. Ze omschrijft haar liedjes zelf als ‘klein’, maar de muziek is tegelijkertijd vitaal en krachtig. Op Nadie’s debuutalbum ‘Soon’ hoor je muzikale hartenkreten, emotioneel aangrijpende teksten en persoonlijke ontboezemingen waarmee de zangeres haar ziel blootlegt – maar tegelijkertijd weet je dat de liedjes gezongen worden door een sterke vrouw die stevig in het leven staat. Je hoort inspiratiebronnen als Suzanne Vega, Joni Mitchell, Sinéad O’Connor en Tracy Chapman terug in haar muziek. ‘Het is de muziek waar ik mee opgroeide,’ zegt Nadie. ‘Het zijn melancholici, en ik zie mijzelf ook als een melancholiek persoon – dat hoor je terug in mijn muziek.’ http://nadiereyhani.com

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=9duSc0ORZHM

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=LRpCdMjcdd8

 

 

 MiRco

Kijken, Kijken Niks Kopen…

Akoustisch verhalenverteller MiRco scoorde in 2009 met zijn 1e solo single “Hou Vast” al goed. De nederpop-ballad werd met open armen ontvangen en de recensies waren lovend!
3FM DJ Giel Beelen wist het echter nog stelliger te formuleren toen hij MiRco’s nieuwe single “Kijken, kijken niet kopen” hoorde en riep letterlijk “niets kijken, kijken en niet kopen, maar luisteren, luisteren en zeker kopen die plaat!”
En zo word ook de release van MiRco’s 2e single al bijzonder goed ingeluid!

Wie is MiRco?
Aan het einde van de jaren negentig ging de Noordhollandse combinatie ‘Eindeloos’ ter ziele. De nedertalige rockband had samen met collega’s als Van Dik Hout en Herman & Ik (later Acda & de Munnik) de paden geëffend voor de heropstanding van de nederrock.
Eindeloos had prijzen gewonnen, een cd gemaakt in Bulletsound en gewerkt met muzikanten als Hans van der Lubbe (De Dijk), Rob de Weerd (Tröckener Kecks), Gorki etcetera. Geluk wordt echter uitgedeeld in kleine doses. De wereld wacht en de wereld verandert..

meer info: http://www.mircomooieliedjes.nl/

httpv://www.youtube.com/watch?v=oAU2EZxg5O4

httpv://www.youtube.com/watch?v=lMmHwb_YowA