Egbert Meyers – 6 oktober 2012

Op 6 oktober hebben we weer een uniek huiskamerconcert. Dit keer komt de Drentse zanger en liedjesschrijver Egbert Meyers bij ons spelen.

Onderstaande tekst is slechts een deel van zijn uitgebreide biografie die is te lezen op www.egbertmeyers.com :

In zijn meer dan ruim dertig jaar durende carriere trad hij behalve in Nederland op in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Amerika. Egbert deed vanaf 2004 4 keer diverse optredens in en rondom Austin Texas en in 2004 op het Frank Brown International Songwriters Festival in Florida en Alabama. Hij organiseerde en presenteerde festivals, speelde op festivals, in kroegen, op een crematie, tijdens recepties, op bruiloften, als verrassingskado, in scholen, in musea, in galerieen, op straat, in theaters, in een echt kasteel en het Strokasteel, bij het kampvuur met 3500 motorrijders, in de openlucht en tijdens de Dodenherdenking op Kamp Westerbork, voor lokale, regionale, landelijke radio en televisie. Hij speelde als solist, met een duo, met een trio, met een rockband, met een bluegrassband, met een countryband, met een Harmonieorkest. Hij maakte opnamen voor radio, tv, langspeelplaat, cd’s, en internet. Er werd over hem gefluisterd en geschreven in de krant en muziekbladen…..enzovoorts….maar (nog) niet in de roddelbladen!!

In 2007 richtte hij de Stichting Drentse Muziek Maatschappij op. Doel is het schrijven van liedjes en zingen in het Drents te professionaliseren. Ook neemt hij het initiatief voor een Drentstalige Bluesopera, die in 2011 met veel succes werd uitgevoerd. Egbert schreef hiervoor de liedjes en vertaalde en bewerkte het Drentstalig script. Het enorme succes leidde tot een voorstelling in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam en opnamen die door TV Drenthe op eerste Kerstdag 2011 werden uitgezonden.

 

 

 

 

 

 

 

Reserveren – UITVERKOCHT

Lijkt het je leuk om bij dit unieke concert aanwezig te zijn, reserveer dan snel, we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Koffie vanaf 19.45 uur

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: Nijend 24 9465 TR  Anderen

Meer info en reserveren: 06-51 51 11 11

De kosten zijn 10 euro p.p., inclusief koffie en consumpties.

 

Filmpje

Egbert in Austin USA waar hij in de pauze Drentstalig zingt.

httpv://www.youtube.com/watch?v=z3XYzML4OwM