Edwin Jongedijk
23 & 24 oktober
LIVE RECORDING

Live opnames zijn verplaatst naar 23 en 24 oktober. 
Het optreden is ook uitverkocht.

Echter doordat we de het optreden dat op 3 oktober gepland stond moeten gaan opsplitsen (1,5 meter afstand) naar 2 dagen komen er ongetwijfeld weer plaatsen beschikbaar. Je kan je dan ook nog aanmelden voor de wachtlijst. (geef bij de ‘Opmerkingen” even aan of je voor de 23 of de 24 of geen voorkeur hebt voor een datum) 

 

 

We gaan weer een live CD opnemen en wel van het optreden van Edwin Jongedijk.
Het wordt de de 2e CD in de reeks Nijend24LIVE. Wederom een pareltje. 

Het is al weer 2 jaar geleden dat Edwin voor het eerst solo bij ons optrad. En dat was een geweldig mooi concert. We verheugen ons dan ook enorm op deze avond. 

Edwin Jongendijk

Liedjesmaker Jongedijk verstaat de kunst om ieders gevoelens te verpakken in pure en krachtige Groningse woorden en heerlijke melodielijnen. De stem van Jongedijk stem is warm maar doorleefd en zijn liedjes grijpen je bij de strot. De krachtige hit As Ik De Kaans Zol Kriegen opent het album. Denk niet dat het kruit hiermee verschoten is: het is een voorbode van enkel sterke songs. Denk bijvoorbeeld aan de tweede hitsingle, het smaakvolle en ingetogen Astoe Aan Mie Denkst. Het album varieert van lekkere rockers als Teruggoan Of Gemis en As Ik De Moan Was tot een fraaie akoestische Groningstalige interpretatie van Peter Schaaps Adem Mijn Adem. Extra aandacht verdient de track Oafslag 13: een lied dat zomaar uit de pen van ene Bruce Springsteen had kunnen vloeien als deze de Groningse taal machtig was. Met Fokke de Jong (drums), Arjan v.d. Linde (bas), Joost Prinsen (sologitaar), Jasper Blokzijl (piano en orgel) en Erik Hulshof (techniek en productie) heeft Jongedijk een aantal mensen om zich heen verzameld, die dit album tot eenzame hoogte weten te brengen.

Edwin Jongedijk is bij velen bekend geworden als zanger en liedjesschrijver van de countryrock-band Taneytown. 

Wachtlijst 23 oktober  Wachtlijst 24 oktober