Afscheidsconcert
Egbert Meijers
20 november

Zijn Drents- en Engelstalig repertoire bracht Egbert Meyers (Grolloo 15 juni 1948) in zijn carrière sinds de jaren ‘70 op veel radio- en tv-zenders, festivals en theaterpodia.

In de afgelopen 50 jaar speelde hij op talloze podia vooral in Nederland, maar ook in België, Noorwegen, Duitsland, Tennessee, Florida, Alabama en Texas.Daarnaast ontwikkelde hij tal van initiatieven op cultureel gebied. Ondermeer het Big Bear Festival, de stichting Muzem! Festival, De Drentse Bluesopera, stichting Drents Muziek Theater en symfonie Ode an de Ao.

Zijn vriendschap met de Amerikaanse muzikant Mickey Newbury († 2002) zorgde voor optredens in Tennessee, Florida, Alabama en Texas. Met Amerikaanse vrienden/muzikanten nam hij een selectie van zijn Engelstalige songs op voor de cd Bluebonnet Blues.

Meijers bracht een vier Drentstalige cd’s uit (Tweiduuster, Waorum de wereld braandt, Dreuge dunder, Hondsrug Sessies) Twee Drentstalige vertalingen van Townes van Zandt-songs verschenen op de mini-cd Niks, Neat, Niks.

En nee; hij is nog lang niet klaar met zijn culturele activiteiten. Hij vindt echter dat 50 jaar op het podium een geschikte aanleiding is een punt te zetten achter zijn concerten. Dat doet hij in Nijend24 Theater met een aantal van zijn muzikale vrienden zoals Bart de Win op piano en Joost van Es op Viool.

Met het literaire-muzikale theaterprogramma Babyboomers Blues speelt Egbert volgend jaar weer verder.

Tickets 20:30 uur