Eric Devries
23 november

foto: Moniek Koolen

In 2024 verschijnt het album ‘Traveler’s Heart’. Het inmiddels vijfde solo album van singer songwriter Eric Devries is, evenals zijn veelgeprezen voorganger ‘Song & Dance Man’, een album waar zoveel mogelijk ‘live’ in de studio wordt opgenomen. Devries speelt én zingt met band alle songs live in. Gast-vocalisten zijn ditmaal niemand minder dan de Britse singer songwriter legende Iain Matthews en de Grande Dame van de Nederlandse pop Fay Lovsky.

Vooral up-tempo en uitbundig van aard dan zijn meer introspectieve voorganger is ‘Traveler’s Heart’ meer een bandplaat. Meer Bluegrass dan folk. Dankzij de vele live optredens is de band alleen maar gegroeid en dit album is daar het resultaat van. Tekstueel wederom diepgaand met uiteenlopende onderwerpen waarin Devries de tragedies in het leven niet schuwt (‘What If It’s a Boy’). En met literaire invloeden getuigen ‘Miss Holly Golightly’ (naar een verhaal van Truman Capote) en de verwijzing naar Kerouac. Het thema ‘reizen’ staat centraal op dit album. Met tracks als ‘Hit The Road Running’, een up-tempo stream of conciousness beschrijving van een roadtrip in Oklahoma, het titel nummer ‘Traveler’s Heart’ of ‘Walk Back in The Rain’.

Andere verwijzingen naar het thema; ‘The Ballad of Johnny & Ginny’, een bad guy meets good girl verhaal in een ‘Tulsa’ groove, of ook de ballade ‘All Because of You’. De tracks ‘Shadow of a Man’, ‘Start Anew’, ‘Shine’, ‘A Better Man’ en het eerder genoemde ‘Miss Holly Golightly’ getuigen van de meer Bluegrass richting van het album.

De ‘Song & Dance Band’ (vernoemd naar het album uit 2021) tourde de afgelopen twee jaar door Nederland, Duitsland en Oostenrijk. De muzikanten Janos Koolen (tevens weer de producer van dit album), Lucas Beukers en Joost van Es behoren tot het beste wat Nederland te bieden heeft in de Nederlandse Bluegrass/Americana scene. Zo speelden Koolen en Van Es recentelijk bij Bertolf en eerder onder meer bij Fré Spigt en Ruud Hermans.

Met het in November 2021 verschenen solo album ‘Song & Dance Man’ leverde singersongwriter Eric Devries een van de meest besproken albums van de laatste jaren af. In binnen- en buitenland is de schrijvende pers unaniem lovend. ‘Song & Dance Man’ is een van de beste Nederlandse ‘Americana’ albums van de laatste jaren. Devries speelde in de jaren ’80 in het voorprogramma van bands als The Jam en The Style Council. Hij speelde met zijn band The Big Easy in het clubcircuit en bereikte de tweede plaats in de Grote Prijs van Nederland (’92). Devries tourde in de V.S. en bracht albums uit met Songwriters United, Hidden Agenda Deluxe en het legendarische Matthews Southern Comfort.

Tickets 20:30 uur