Iris Kroes
17 februariVan jongs af aan was Iris Kroes, geboren op 11 november 1992 te Drachten, altijd al met muziek bezig.

In 2012 kwam haar grote doorbraak als zangeres, door bij het populaire tv-programma ‘The Voice of Holland’ er met de winst vandoor te gaan. Ze veroverde wekelijks de harten van 3,5 miljoen tv-kijkers door middel van haar unieke combinatie met haar stem en harp.

Kroes zit inmiddels al 12 jaar in het vak en heeft haar sporen op eigen kracht verdiend. Haar debuutalbum FIRST behaalde de hitlijsten, ze won de ‘Dutch Harp Award’, tourde met verschillende grote artiesten en released ze haar zelfgeschreven muziek.

Iris is ook graag geziene gastartiest op cruiseschepen wereldwijd, bij orkesten, èn heeft ze meerdere malen opgetreden voor leden van het Koninklijk Huis. In 2020 had Iris een primeur te pakken voor de landelijke pers – de eerste originele 8D Audio song van Nederlandse bodem.

In januari 2022 was Iris te zien in het tv-programma ‘Better than ever’. Op dit moment is tourt Iris met de voorsteling ‘Yoga in Concert’ door de Nederlandse theaters. In april 2023 bracht Iris haar eerste Nederlandstalige EP ‘’Kroes door het leven’’ uit.

Tickets 20:30 uur