Jeroen Kramer
28 augustus

ONZICHTBARE MAN

…heet Jeroens liedjesvoorstelling. Schoonheid en raarte, ontroering en absurditeit strijden om de aandacht als Jeroen Kramer, gewapend met slechts een stem en een gitaar, zijn publiek een volstrekt eigen universum binnen voert. Jeroen bezingt wat ons allemaal bezighoudt – seks, geld, liefde, ouderdom, hond, de dood en het woelige wereldtoneel, – maar hij heeft daar zo zijn eigen kijk op, als in het duistere Onzichtbare Man, het ontroerende Dat ben ik, of het ironische titelnummer Wil jij mijn mening zien? (alle te beluisteren op Spotify). Het repertoire bestaat louter uit eigen Nederlandstalig werk, plus een handvol frisse vertalingen van classics als Heard it through the grapevine (Ik lees het op de buurt-app), Heartbreak Hotel (Hotel liefdesverdriet), en Johnny B. Goode (Arie van Zelf).

Het resultaat is een meeslepende Nederlandstalige mix van humor, ontroering en muzikaliteit. En wat dat laatste betreft: Jeroen verrast met puik gitaarspel, een veelzijdig stemgeluid en fraaie composities. Trouwens, herkennen we deze Jeroen niet van het Sinterklaasjournaal? Dat zou zo maar kunnen. Maar dit is nu eens geen kinderprogramma!

Jeroen Kramer praat al zo’n dertig jaar in camera’s en microfoons. Voor televisieprogramma’s, reclamespots, opdrachtfilms en zalen. Meestal als voice-over, presentator of interviewer. Vaak ook als zanger (van eigen werk). En soms als acteur. Alles wat Jeroen doet heeft te maken met taal, communicatie, journalistiek, muziek en/of voordracht.
Wie kind was in de jaren negentig kent Jeroen van het Klokhuis, een jeugdprogramma dat hij 11 jaar lang presenteerde. De meeste kijkers van toen zijn inmiddels tussen de dertig en veertig jaar oud.
Kinderen van nu (en hun ouders) zien Jeroen Kramer ieder najaar voorbijkomen als de razende reporter van het Sinterklaasjournaal.
Verder schreef Jeroen columns voor o.a. de J/M en Onze Taal, en reisartikelen voor Trouw en maandblad Azië. En dan is er nog Jeroen Kramer de muzikant, die Nederlandstalige songs schrijft en daarmee solo-voorstellingen geeft.

De concerten bij Nijend24 worden georganiseerd conform ‘Testen voor Toegang’ (Een gelde QR volstaat).