Jodymoon – 25 november

Add comments

Zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets zijn een singer-songwriter duo plus: ze leven en werken samen. Het tweetal schrijft songs die je stuk voor stuk bijblijven. Een sound waarin folk en blues het uitgangspunt zijn, maar niet het uiteindelijke doel. Dat is wat Jodymoon uniek maakt. Digna en Johan weten een mooi evenwicht te vinden tussen diepe emotie en een levendige en energieke performance. Zowel live als op de plaat zorgen strijkers voor een spannende combinatie tussen singer/songwriter, folk, pop, klassiek en roots. 

Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (winnaar 2008). De band trad op in onder meer Canada, Engeland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae. 

Ze hebben 5 albums op hun naam staan die stuk voor stuk lovende recensies kregen.

Zo schreef Musicmaker

Maar bovenal is er die stem, die sterk doet denken aan Joni Mitchell en een groter compliment is wat mij betreft nauwelijks mogelijk” (*****),

Jazzism

Hun pop georiënteerde rootsmuziek bereikt op deze nieuwe proeve van bekwaamheid een onbetwist hoogtepunt” (****) 

Revolver’s Lust for Life

We horen een rijk instrumentarium en de bluesy stem van zangeres Digna Janssen maakt grote indruk” (****).

Het album werd ook in Duitsland uitgebracht en leverde Jodymoon een uitgebreide tour op. In 2015 verscheen het vijfde album ‘All Is Waiting’ waarvan de singles ‘The Long Way Round’ en ‘Hitchhike Overdrive’ veelvuldig te horen waren op o.a. NPO Radio 1 & 2.  

Reserveren

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.
Posted on oktober 12th 2017 in Gespeeld

Comments are closed.