Judy Blank and Loud Mountains – 11 augustus

Add comments

Judy Blank 

Judy Blank is terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, Louisiana en je draai proberen te vinden in de wereld.

‘When The Storm Hits’, Blanks in 2014 uitgekomen debuutalbum, kreeg een viersterrenrecensie in OOR. De kleurrijk ingevulde pianonummers, waarin sterke melodieën en een krachtig, authentiek stemgeluid de toon zetten, bleken ook live goed te werken. Ze speelde op North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop, was te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in het jaar het land het land door voor haar eerste clubtour, die zalen als Paradiso en Tivoli niet oversloeg. Ze eindigde de tour als een van de afsluitende acts op het Songbird Festival.

Inmiddels is ze met haar muziek, die bij iedereen met een beetje gevoel keihard binnenkomt, een iets andere weg ingeslagen. Gewapend met gitaar zet ze een andere sound neer dan voorheen. Veel van de liedjes zijn geïnspireerd door haar recente reizen naar Amerika. Daar speelde ze in intieme setting op open mic nights in verschillende bars en cafés in Louisiana, waar ze al gauw talk of the day werd. Binnen een mum van tijd werd ze gevraagd te spelen bij het lokale radiostation en had ze er nieuwe optredens bij. Ook droomde ze weg bij shows van haar grootste inspiratiebronnen: folk/countryduo The Wood Brothers en Ben Howard. Ze ontmoette, beleefde, nam de tijd om te groeien; en dat is te horen. De teksten zijn volwassener, doorleefder en eerlijker dan ooit. Met haar nieuwe liedjes deelt ze haar hersenspinsels op een houten veranda in Lake Arthur, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt.

Judy Blank werkt momenteel aan haar tweede album dat in 2018 uitkomt.

Loud Mountains

Loud Mountains are an Americana outfit formed by American brothers Kevin and Sean Duggan. Originally from Woodbury, Connecticut, in Litchfield County, the duo settled in Oxford, England and recently signed to the leading Americana label, Clubhouse Records.

Loud Mountains are known for their brotherly harmonies, plenty of volume, and more pop- hooks than you could shake a stick at.

Loud Mountains compliment the Americana/Country genre and have been involved with a number of festivals and high profile tour supports this year. Some of which include playing with Danny and The Champions of World and Cale Tyson, along with performing at this year’s Americana Music Association (AMAUK) Showcase.

 

 

 

Reserveren

 

LET OP: Dit optreden zal eerder beginnen, en is iets duurder…

Keep this field blank:
Reserveren kan door onderstaand formulier in te vullen. Na betaling is de reservering definitief.

Locatie: Nijend 24 9465 TR Anderen
Aanvang: 20.00 uur (koffie) 20.30 uur (optreden)
Meer info : 06-51 51 11 11

De bijdrage voor de avond is 20,00 euro p.p., inclusief consumpties

Naam*:
Verplicht invoeren
E-Mail*:
Verplicht invoeren
Aantal*:
Opmerkingen:


Veiligheidscode:


Posted on april 1st 2018 in Verwacht

Comments are closed.