Kapsalon Theater
19 januari

Op woensdag 19 januari a.s. worden theaters in heel Nederland eenmalig omgebouwd tot kapsalon. En wachten bij de kapper is nog nooit zo leuk geweest!
Na het maken van een afspraak kan je met mondkapje en geldige QR-code in het theater terecht voor een nieuwe coupe, manicure, massage of andersoortige beurt. Ondertussen treden er cabaretiers, muzikanten en acteurs op, waaronder:

Youp van ‘t Hek, Freek de Jonge, Bert Visser, Brigitte Kaandorp, Jochem Myjer, Henry van Loon, Ton Kas, Roué Verveer, Dolf Jansen, Claudia de Breij, Yentl en de Boer, Theo Maassen, Ed Struijlaart, Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries.

Ook toe aan een vermakelijke knipbeurt?
De knipbeurten zitten allemaal vol. Maar je kan uiteraard plaatsnemen in de wachtkamer en de optredens bijwonen

Gratis Entree Wachtkamer kapsalon 

De zaal is om 19:30 uur open vanaf 1945 uur wordt er geknipt tot 2145 uur

Optredens van Jason Staal, Arjan VanderLinde, John en Nienke

Voor toegang is een geldige QR code vereist.
Binnen Nijend24 gelden de huidige Corona maatregelen, 1,5 meter afstand en een vaste zitplaats. 

 

Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge.

Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is.

De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het Coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen.

Het gebrek aan perspectief en korte termijn communicatie is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters is voorbereiding benodigd en kan niet op stel en sprong na een ‘weegmoment’.

Wij vestigen onze hoop op onze nieuwe minister Robbert Dijkgraaf en Gunay Uslu, staatssecretaris van cultuur, om voortvarend te werk te gaan en de belangen van onze sector op een juiste manier te behartigen. Geef ons een routekaart, waarbij er op toetsbare momenten een volgende stap kan worden genomen en bied ons perspectief.

We zijn blij met deze eenmalige actie een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.

https://kapsalontheater.nl/