Kerstparels 2022
23 december

Jo ho Jo ho.  Eindelijk is het weer zo zover.

Nadat onze kerst voorstellingen 2x zijn afgeblazen gaan we dit jaar weer eens groots uitpakken. 
Op vrijdagavond 23 december zal er een grootse voorstellingen worden gepresenteerd.  Edwin Schimscheimer is ook deze keer onze drijvende kracht achter de kerstshow.

Hoe we de avond precies gaan invullen zullen we later bekend maken.Het thema van dit jaar is wel al bekend: Kerstparels.

Wat ook al duidelijk is dat we een hele serie nieuw muzikale vrienden hebben toegevoegd aan het programma: 

En dan hebben we het nog niet gehad over de glühwein en warme chocolademelk. Het festijn speelt zich af op de geheel in kerstsfeer gehulde Nijend24

Er gaat op deze avond van alles gebeuren, we zijn nog volop bezig met het programma.
Het zal in ieder geval iets eerder beginnen, de details volgen begin december.

De entreeprijs hebben voor deze bijzondere avond is hoger dan dat jullie gewend zijn € 25,- p.p. Maar dat komt omdat we met veel muzikanten werken.

Uiteraard zijn zoals altijd alle hapjes en drankjes inbegrepen.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door :

De Artiesten

De volgende artiesten hebben hun medewerking toegezegd voor deze show:

 

Edwin Schimscheimer
Schimscheimer raakte verzeild in de popmuziek. Begin jaren 80 toert hij met Powerplay. Hij brengt in 1980 met Martin Dairy de single Johnny uit. De single flopt en in 1981 gaat de band uit elkaar. In 1984 stopte hij zijn studie aan het conservatorium en maakte hij zijn eerste orkest arrangement met het nummer Samen zijn van Willeke Alberti. Tevens speelde hij piano en keyboard in de begeleidingsbands van Berdien Stenberg en René Froger. In 1992 schreef hij het nummer Wijs me de weg voor Humphrey Campbell dat hij in 1992 op het Eurovisiesongfestival zong. Schimscheimer speelde tijdens dit optreden zelf accordeon.  In 1994 schreef hij samen met Coot van Doesburgh het lied Waar is de zon voor Willeke Alberti. Daarnaast schreef hij ook liedjes voor Ben Cramer, Ruth Jacott en Paul de Leeuw. Ook schreef hij enkele liedjes voor Kinderen voor Kinderen, waaronder Het tietenlied en Kunstgebit. Hij componeerde de tunes van de tv-programma’s Schatjes en Te land, ter zee en in de lucht. In 2006 arrangeerde hij de musical Nijntje Gaat Op Vakantie. Sinds 20 jaar is Edwin de muzikaal leider/dirigent en arrangeur van AVRO’s Kinder Prinsengracht concert. In 2003 was hij gastdirigent bij het Metropole Orkest.

 

Egbert Meyers
Egbert, Drents (liedjes)schrijver, dichter en muzikant. In 2012 verscheen de DVD Song to the Legend, een ode aan zijn overleden vriend Harry ‘Cuby’ Muskee. In 2012 verscheen de DVD Ode an de Ao, uitgebracht door het Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. In deze productie is door de filmers Henk Bos en Janetta Veenhoven gebruikgemaakt van de symfonische muziek die Meyers in 2011 produceerde met de componisten Erwin Budike en Kees Hendriks.
Egbert heeft diverse keren bij Nijend24 opgetreden, de laatste keer met zijn theater productie: Grolloo Blues

 

Jason Staal
Een graag geziene gast bij Nijend24. Sinds 5 jaar treed hij solo op en in augustus 2019 hebben we met Jason en zijn band een eerste Live CD opgenomen bij Nijend24.

Een fantastische singer-songwriter die wederom voor deze avond een speciale versie van 1 van zijn mooiste nummers zal zingen.

 

 

 

 

 

 

Martijje
In 2009 verraste Martijje Nederland met een eigentijds en jazzy geluid op haar debuutalbum ‘Drezz’. Ze combineerde Drents met jazz zoals Nynke Laverman het Fries met de fado liet samengaan. Martijje is geboren en getogen in Grolloo, het Nederlandse Mekka van de blues, in hartje Drenthe. Ze zat al van jongs af aan te zingen achter de piano, volgde daarna jarenlang pianoles bij de plaatselijke muziekschool en speelde veel popliedjes na die ze op de radio hoorde. In haar tienerjaren maakte ze via haar bijbaantje in het plaatselijke muziekcafé kennis met de blues van Cuby & The Blizzards. Later – tijdens haar zangstudie aan het conservatorium van Groningen – ontstond de liefde voor vocale jazz. De liefde voor het Drents was daarbij altijd aanwezig.

The Christmas Sisters
The Christmas Sisters luiden de mooiste tijd van het jaar op feestelijke wijze in. Met hun zoetgevooisde stemmen en swingende vingerknips maken ze die laatste weken van het jaar wel heel speciaal. Hun sprankelende drieklanken nemen je mee naar besneeuwde bergtoppen, geurende kerstdiners en versierde kerstbomen. Luister mee naar de mooiste kerstliedjes van alle tijden in het verfijnde vocale jasje van deze zingende sisters. The Christmas Sisters komen graag langs op kerstborrel, feestavond, diner of andere gelegenheid en… maken de feestdagen verrukkelijk!

Heeren Oud Zuid
Heeren Oud Zuid bestaat uit Luc Oostra (zang/gitaar), Cor Többen (elektrische gitaar) en Jan Kuipers (piano/accordeon). De muziek die ze maken is een mengeling van pop en chanson met klassieke invloeden. Luc Oostra schrijft een deel van de teksten voor Heeren Oud Zuid, maar ook de poëzie van Drentse dichters als Gerard Nijenhuis, Erik Harteveld, Suze Sanders, Ab Drijver, Marga Kool en Ria Westerhuis wordt op muziek gezet. Ook wordt gebruik gemaakt van het werk van Rutger Kopland, Vasalis en Jean Pierre Rawie.

 

Frank en Marlou van Essen

Als je muziek hoort van Martin Garrix, Within Temptation, Iona, Glennis Grace, Calum Scott, Matt Simons or Marco Borsato, De kans is groot dat je viool hoort van Frank van Essen. 

Marlou van Essen is een zeer getalenteerd zangeres. 

Ook samen brengen Frank en Marlou eigen albums uit. 

 

Peter Krako

In 2000 studeert Peter met cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het professionele muzikantenleven begint. Wanneer hij tot de vaste gitarist van Twarres wordt aangesteld, breekt dit Friese duo met de monsterhit Wer Bisto door. De vele radio- en televisieoptredens, tournees in binnen en buitenland, zijn smullen voor iemand die net is afgestudeerd. Peter’s voorliefde voor het singer/songwriter genre, maakt dat zich de troubadour stijl eigen maakt. Bij artiesten als Willeke Alberti, Elske DeWall lijkt zanger of achtergrondzang een logische stap. Een muziekale duizendpoot. Peter is zanger, gitarist, bandleider en componist. 

 

 

 

 

John & Nienke

John & Nienke ontdekten dat ze beide dezelfde passie voor muziek en stijl hadden en zijn vervolgens samen gaan schrijven en componeren. Ze delen beide ook een voorliefde voor multivocalen, frisse tunes en verrassend gitaarspel. 

   

Om alvast in de stemming te komen