JazzSessions
Maaike den Dunnen
1 december

We zijn ooit al eens begonnen met een jazz optreden dat we door allerlei gedoe bij de artiesten toen helaas last minut hebben moeten cancelen. 

We gaan het weer eens proberen, onder de noemer Nijend24 JazzSessions de eerste voorstelling is met Maaike de Dunnen. Voor dit optreden hebben een speciale prijs van € 20,– 

Met piano, synthesizer en zang raakt jazz-singer/songwriter Maaike den Dunnen de luisteraar daar waar het pijn doet. Met breekbare en sterke songs doet zij denken aan een moderne Carole King.

Als zangeres en bandleider nam Den Dunnen twee succesvolle albums op. Ze ontving lovende recensies (o.a. Downbeat Magazine) en tourde veelvuldig langs de internationale jazzpodia (o.a. North Sea Jazz Festival, Jazzclub Unterfahrt, Ubud Village Jazz Festival, Bird’s Eye Jazzclub Basel, Reduta Jazzclub). Haar bands bestaan uit topmusici, waaronder Karel Boehlee, Timothy Banchet, Renato Chicco en Dena DeRose.

Ze was finaliste in de European Jazz Competition, won ‘outstanding performance’ in Downbeat Magazine en vertegenwoordigde Nederland in het EBU European Jazz Orchestra.

Haar nieuwste release is een solo-project, geïnspireerd door de pandemie. Practicing Solitude is een visuele EP, audio en video zijn in één take opgenomen. ‘Er zijn maar weinig mensen die weten dat ik mijn muzikale reis ooit begonnen ben als solo zangeres-pianiste. Altijd ben ik nieuwsgierig geweest om naar die vorm, die specifieke concentratie terug te gaan. De intieme setting vestigt alle aandacht op de song, de tekst en de emotie erachter. Het is voor mij de meest authentieke en directe manier om het publiek aan te spreken.’

Tickets 14:30 uur