Marcel Kapteijn
& The Raindogs
10 augustus

Marcel Kapteijn & The Raindogs zijn altijd op zoek naar mooie akoestisch briljante plekjes waar ze het publiek kunnen verwennen met eigen liedjes die het gevoel geven ze te kennen. Een mix van intieme songs en rauwe blues, intens gezongen vanuit de tenen. Ongecompliceerd en door interactie met het publiek krijgt het concert vorm en geeft het een intiem huiskamerachtige sfeer.

Marcel Kapteijn (bekend van Ten Sharp met het nummer “You”) heeft bewezen ook een geweldige Singer-Songwriter te zijn. Na zijn cd “Driftwood” heeft hij in het najaar van 2016 het album “The Man I Am” uitgebracht. Wederom een pareltje met nummers als o.a. “You are everything”. Een titel die alleen al tot de verbeelding spreekt en niet mag ontbreken bij een concert van Marcel Kapteijn & The Raindogs! Kapteijn, neemt met zijn soms rauwe stem, het publiek mee, laat ze ademloos luisteren naar zijn songs. Samen met The Raindogs: Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber, percussie vermaken ze het publiek met humor en theater, een optimale beleving!

Geen optreden van Marcel Kapteijn & The Raindogs is hetzelfde. Het is altijd weer een verrassing. 

Marcel Kapteijn “Time Sounds Good On Him”
“A Singer’s Singer” werd en wordt hij wel genoemd.
Naarmate de tijd verstrijkt lijkt zijn stem, net als goede wijn of whisky alleen maar te rijpen en “dieper” te worden.

Na zijn succes met “Ten Sharp” begaf hij zich een aantal albums op het “Crooner”pad, na het lezen van de biografie van Frank Sinatra vond hij dat meer rock ’n roll dan rock ‘n roll en hij leefde zich uit met leden van het Metropole en de Amstel Horns in tientallen songs, maar wel op zijn manier en dat is altijd off the beaten track, zoals dat heet.
Altijd op eigenwijze wijze ingekleurd met zijn veelzijdige geluid. De ene keer filmisch en groot (The Man I Am) dan weer samen met jazz gitarist Jesse van Ruller bijna fluisterend a la Chet Baker (The World Is Soft Around Her) maar altijd herkenbaar door zijn specifieke stem.

Ze staan allemaal op Spotify en zijn stuk voor stuk de moeite waard deze escapades. Gaandeweg keerde hij terug naar waar hij ooit begon, met zijn gitaar op een hek. Zingend voor de koeien van Purmerend, Americana en West Coast en dat gaat hem, zoals alles, uitstekend af. Songs als “River Of Gold” en zijn nieuwe album “Wandering Soul” zijn daar een levend voorbeeld van. Altijd zoekend naar de fijnste interpretatie van een song en live akoestische optredens verzorgend met zijn Raindogs, meandert Marcel door het muzieklandschap. En daarnaast doet hij, bij tijd en wijle, theateroptredens met de gerenommeerde nouveau jazz pianist Boelo Klat ,met wie hij ook nog een live album opnam(Magnolia).

In het geval van Marcel is deze veelzijdigheid geen straf, maar een waar kado.
Want wat hij ook zingt, zijn geluid herken je uit duizenden.
Marcel Kapteijn,”A Singer’s Singer” , een ding weten we zeker, het wordt alleen maar mooier!

Tickets 20:30 uur