Marlene Bakker – 13 juli

Last updated on 14 juli 2018

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.
Haar onlangs verschenen debuutalbum RAIF is inmiddels her en der al veelgeprezen.
Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. De single ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied. Vooral in “Waarkhanden”; komt dit terug

Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van
het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse
indiepop. In 2018 tourt Marlene door het land en laat ze horen hoe mooi en poëtisch het Gronings
is.

“Wat is dit níét normaal mooi..!”  (Daniël Lohues)
“Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!”  (Nynke Laverman)
“Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018.”  (Frits Spits – NPO Radio 1 De Taalstaat)
“Raif is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.” (Peter van der Heide –DvhN)
“Raif is een meesterlijk debuut dat de streektaal met eigentijdse pop een impuls geeft en tot ver buiten de provinciegrenzen kan tillen.” (DvhN / LC)
“Bakker ontpopt zich tot pop/rock singer-songwriter om in de gaten te houden.” (Heaven PopMagazine)
“Ze bewijst een uitstekend liedjesschrijver te zijn, al dan niet samen met vaste kracht Bernard Gepken. Een fris debuut dat anders klinkt dan het gros van het Groninger repertoire, en landelijk hoge ogen kan gooien” . (Platomania)
“Met dit debuutalbum maakt de zangeres/liedjesschrijfster de verwachtingen helemaal waar. Met RAIF
treedt Bakker toe tot het puikje van dit keurkorps.”  (MusikMakerNL)
“Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.” (3voor12Groningen)
“De nieuwe Ede Staal is een vrouw.”   (RTVNoord)
“De overeenkomst tussen Ede Staal en Marlene Bakker is dat het niet uitmaakt in welke taal ze zingen. Hun muziek overstijgt alle grenzen, daarom is RAIF voor mij een wereldplaat.”  (Louis van Kelckhoven – DvhN)

 

Reserveren

[events_add_booking_form id=80]