Marlene Bakker – 13 juli

Add comments

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.

Haar uitvoering samen met het Noordpool orkest van ‘Wondern van mien stee’, een Groningse vertaling van Adele’s Hometown Glory, bereikte een groot publiek en zorgde ervoor dat ze regelmatig op de radio wordt gedraaid. De single ‘Loat Grunnen nait zakken’ (over de aardbevingen in Groningen) werd zelfs geciteerd in de Tweede Kamer! Ook het duet ‘Òfschaaid’ dat ze samen met Edwin Jongedijk zingt is niet onopgemerkt gebleven. De single bereikte in 2017 een nummer 1 notering in de Noord 9 van RTV Noord.

Op 10 november is Marlene’s eerste single ‘Waarkhanden’ van haar langverwachte debuutalbum getiteld RAIF uitgebracht. Ook dit nummer bereikte een nummer 1 notering in de Noord 9 van RTV Noord. ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. “Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied. Vooral in ‘Waarkhanden’ komt dit terug.”

RAIF is geproduceerd door Bernard Gepken en gemixt door Luuk Cox in de ICP studios te Brussel. Daarnaast spelen op het album niet de minste muzikanten mee. Nicky Hustinx (drums), Arjen de Bock (toetsen) en Reyer Zwart (bas) hebben ieder op hun eigen unieke wijze een prachtige bijdrage geleverd. Laatstgenoemde schreef ook de fenomenale strijkersarrangementen die onder andere in Waarkhanden te horen zijn.

Op 9 februari komt Marlene’s debuutalbum RAIF uit. Ter gelegenheid daarvan tourt ze met RAIF door het land en laat ze horen hoe mooi en poëtisch het Gronings is.

” Wat is dit níét normaal mooi..!” (Daniël Lohues)

“Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!” (Nynke Laverman)

“Raif is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid.” (Dagblad van het Noorden)

“Prachtige single ‘Waarkhanden’. Dat belooft wat voor debuutplaat RAIF die in 2018 verschijnt.” (Peter van der Heide)

“De overeenkomst tussen Ede Staal en Marlene Bakker is dat het niet uitmaakt in welke taal ze zingen. Hun muziek overstijgt alle grenzen, daarom is RAIF voor mij een wereldplaat.” (Louis van Kelckhoven)

“Zo mooi!” (Stephanie Struijk)

Reserveren

Reserveren is mogelijk vanaf  27 mei 12:00 uur

Posted on mei 16th 2018 in Verwacht

Comments are closed.