Maurice van Hoek – 22 juli

Add comments

Wij hoorden Maurice voor het eerst in de Amer, als begeleider van Douwe Bob. Vorige jaar heeft Maurice bij ons gespeeld en het was helemaal uitverkocht, een geweldige avond hebben we gehad. We hebben hem gevraagd nog een keer terug te komen, weer met zijn band, echter deze keer komt hij in een kleine intieme bezetting, met Stan de Kwaadsteniet op toetsen en David Gram op pedal steel en gitaar.  Dat gaat gebeuren op 22 juli.

Maurice van Hoek speelt Americana/Country. Maurice schrijft songs over zijn leven als reiziger, dwaler en alle problemen die hij tegenkomt in relaties en vriendschap. In zijn reis naar Amerika heeft hij zijn stijl gevonden. Het debuut album bevat songs over diep verliefd worden maar moeten loslaten, verder gaan, jezelf vinden in situaties waarin je goed moet anticiperen en impulsief beslissingen moet durven maken. Een echte levensreis. Zijn invloeden haalt hij uit klassieke Country en Americana muziek zoals James Taylor en de Eagles, maar ook uit moderne songwriters zoals Ryan Adams.

De band werd gevormd ongeveer 5 maanden na de terugkomst van Maurice, toen hij al zijn ervaringen had omgezet in nummers en op zoek was naar muzikanten die begrepen waar hij naar toe wilde met zijn muziek. Hij vond David Gram, Stan de Kwaadsteniet, Danny van ’t Hoff en Rafael Schwiddessen en samen met deze muzikanten arrangeerde hij de nummers in mei 2015 met het plan om in september een album op te gaan nemen. “Live Forevermore” ontstond in 3 repetities. Maurice is die zomer langs hostels gegaan om z’n geschreven nummers uit te proberen.

Het album “Live Forevermore” is opgenomen in een oud klooster afgeschermd van de bewoonde wereld in Noord-Limburg onder leiding van Wannes Salomé.

Reserveren

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.
Posted on mei 20th 2017 in Gespeeld

Comments are closed.