Nijend24 wordt Hybride podium

In de corona tijd hebben we 32 live streams verzorgd. De vele positieve reacties heeft ons er toe aangezet om een plan te schrijven om ons podium om te vormen naar een hybride podium. Dit houdt in dat de concerten op de vertrouwde wijze plaats vinden, maar onopvallend met op afstand bestuurbare camera’s wordt het concert ook direct live uitgezonden. Hierdoor kan je als je niet in de gelegenheid bent om het optreden bij te worden, toch genieten van de optredens, gewoon thuis, tegen een geringe vergoeding. 

We hebben voor dit plan subsidie aangevraagd bij het Prins Bernard Cultuurfonds Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Provincie Drente en de Emmaplein Foundation. 

Begin november zijn we op pad gegaan om de verschillende apparatuur te gaan testen, en uiteindelijk hebben we een professionele set aangeschaft. We hebben drie 4k PTZ camera’s en alle rand apparatuur die noodzakelijk is om een opname te maken en uit te zenden. 

De afgelopen weken hebben we 175 meter kabel getrokken en aangesloten. De komende week gaan we testen. Als alles goed gaat zenden we op 7 december de eerste livestream uit met de nieuwe apparatuur, Gratis, een 1,5 meter sessie… We zijn immers ivm met de aangescherpte maatregelen wederom gesloten. 

Onze dank gaat uit naar de sponsors die deze investering mogelijk hebben gemaakt: