Patrick Neumann
Niets dan Goeds
3 mei

foto: Viola Mashoed

Patrick Neumann verkocht 5x achter elkaar het Betty Asfalt Complex in Amsterdam uit met deze voorstelling.

We werden getipt door iemand die daarbij was, en zeer onder de indruk was van deze voorstelling. 

 

 

zij schreef: 

Hij speelt waanzinnig mooi piano, is acteur, liedjesschrijver en cabaretier. En hij zingt uiteraard die liedjes ook. Zijn echtgenote was Ghislaine Pirie (actrice Rozengeur & Wodka Lime), Ghilaine is in januari vorige jaar overleden. Daar heeft hij een prachtige voorstelling over gemaakt. Liedjes met tussendoor het verhaal over hun relatie en haar ziekbed en overlijden. Een lichte voorstelling (mét diepgang) over een zwaar onderwerp. 

We hebben contact opgenomen met de oorspronkelijk uit Hoogveen afkomstige Patrick en hij wilde zijn voorstelling graag bij ons spelen! 

Niets dan goeds
Een optimistische solo over de dood met een rauw randje…
Eind januari 2023 overleed zijn vrouw Ghislaine en werd theatermaker en liedschrijver Patrick Neumann na een intense periode weduwnaar. Er bestaan geen échte handboeken voor rouw of de weg ernaartoe. Dus bedacht hij er één voor zichzelf. Het werd een liefdevolle reis met diep verdriet, nieuwe inzichten én veel humor.

In gesprek met Paul Haenen ontstond het idee voor een voorstelling over deze periode. Wat doe je wanneer De Dood ineens voor de deur staat? In een luchtige avond met liederen, verhalen en beschouwingen neemt Patrick je mee in zijn eigen manier van rouwen. Hij zingt en vertelt over zijn wederopstanding. Of ieder geval over zijn poging tot herrijzenis. Want eerlijk is eerlijk: doodgaan is natuurlijk erg, maar het leven van de weduwnaar gaat ook niet over rozen.

Niets dan goeds is een voorstelling over sterven waarbij je ontroerd, vrolijk en (misschien) zelfs wijzer de zaal uitloopt. Aan Patrick Neumann gaat het in elk geval niet liggen: De dood of de gladiolen!

Teksten en muziek: Patrick Neumann
Adviezen: Paul Haenen & Carlo Scheldwacht

Tickets 20:30 uur