Philippe Elan
22 juli

Het is al weer 3 jaar geleden dat Philippe Elan bij ons speelde. Het was een magische avond, prachtig weer, we na afloop nog lang nagepraat met wijn en stokbrood. En de volgende dag een 5 sterren recensie van Jaq d’Ancona in het DvhN. Een goede reden om Philippe weer eens terug te vragen. 

Tout Elan

Nadat Philippe Elan in februari 2020 in samenwerking met het Residentie Orkest het prachtige concert Ma France had opgenomen met een paar liederen uit zijn gelijknamige programma lijkt zijn energie verdubbeld en zijn speelplezier verveelvoudigd. Samen met Reyer Zwart heeft hij inmiddels een nieuw chanson programma ontwikkeld, waarin wederom chansons van de groten uit het Franse liedrepertoire te horen zijn, zoals van Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat en vele anderen.

Elk van die liederen krijgt de aandacht en gepassioneerde vertolking die deze vereisen. Ook bij Tout Elan worden de liederen afgewisseld met jeugdherinneringen en anecdotes die voor Philippe verbonden zijn met vrijwel elk chanson.

Opmerkelijk is dat het label dat Ma France opnam met het Residentie Orkest heeft aangekondigd in het najaar van 2021 Philippe’s programma Ma France en chansons integraal op te willen nemen.

Zang:Philippe Elan
Gitaar/ piano: Reyer Zwart

Het optreden begint om 20:30 uur (zaal open 20:00 uur)