Phillipe Elan – 24 mei 2014

philippe_elan 10 mei nijend24We zijn blij dat het ons gelukt is om Philippe Elan vast te leggen voor een optreden in Anderen. Afgelopen jaar hebben wij Philippe gezien in de Amer en dat was een enorm leuk en verassend optreden. Een topartiest die je niet mag missen.

De van oorsprong Franse zanger Philippe Elan is in Nederland tot op heden vooral bekend als ambassadeur van de Franse muziek. In 1985 komt hij naar Nederland en nog geen jaar later wint hij de eerste prijs op het chansonconcours van de ‘Alliance Française’. Zijn theaterdebuut vindt plaats in november 1988. Het wordt een verrassend programma waarin hij, onder begeleiding van het Gemini Ensemble, chansons brengt van onder andere Jacques Brel, Charles Trenet enCharles Aznavour. Publiek en recensenten zijn zo enthousiast over de samenwerking tussen Philippe en het Gemini Ensemble, dat dit resulteert in een eerste cd, Chansons Classique. Deze werd in 1991 bekroond met een Edison Award. Hierdoor komt zijn carrière in een stroomversnelling. Er volgen theatertours door Nederland waarin hij optreedt met onder meer Cor Bakker, Louis van Dijk en Liesbeth List.

In 2011 verschijnt alweer zijn negende cd. Horizons. Hij slaat hiermee een nieuwe weg in en kiest er vooral voor om klassiekers van de popmuziek op een geheel eigen wijze te vertolken. Songs als Suzanne van Leonard Cohen, One More Time van de Carpenters en Oh Very Young van Cat Stevens krijgen een unieke interpretatie. Tegelijk blijft Philippe Elan trouw aan zijn Franstalige roots, met een eigen compositie en chansons van onder andere Julien Clerc, Jean Ferrat en Michel Delpech. Samen met producer Reyer Zwart maakte Philippe Elan een gevoelig en zeer toegan­kelijk album.

Philippe Elan is een echte liefhebber van het betere lied en hij wil deze passie delen. Met zijn warme stemgeluid, zijn gevoel voor poëzie, en zijn soepele verhaaltrant weet hij zijn publiek tot in het hart te raken.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=0IgYqwnTHOQ

Reserveren

[events_add_booking_form id=7]