Phine
15 april

PHINE (spreek uit ‘Fien’) is de artiestennaam van Nederlandse zangeres Josephine Koelman (27).

Je voelt het of je voelt het niet. Dat is hoe ik over muziek denk. Ik kan verliefd zijn op liedjes of albums die me terugbrengen naar bepaalde herinneringen die ik heb. Dat vind ik het leukste aan muziek. Het kan nostalgisch zijn, het kan je terugbrengen. Het kan je het gevoel geven dat je niet de enige bent die het leven verdraagt. Ik hoop met mijn muziek herinneringen te creëren en hoop dat mensen zich herkennen in mijn teksten, net zoals ik dat zelf altijd heb gedaan.

Dit is het moment om je te laten zien waar ik al die tijd aan heb gewerkt. Ik wil hier niet sentimenteel worden, luister er gewoon naar en laat me alsjeblieft weten wat je ervan vindt. Omdat ik hier voor het eerst ben met mijn eigen muziek, nog steeds aan het leren, en in de hoop je te ontmoeten bij een van de optredens met mijn band.

De band van Josephine bestaat uit de ervaren muzikanten:
Matthijs Geerts – keys
Danny Maaskamp – gitaar

Phine schrijft haar nummers zelf in samenwerking met componisten Ton Peek en Hein van Oosterom. Haar muziek is modern maar refereert ook heel duidelijk naar de jazz, soul en blues uit de 60s en 70s. Haar ijzersterke persoonlijke teksten verraden hierbij dat het gevoel voor Phine minstens zo belangrijk is als de muzikale vorm. Een sterk wapen daarbij is haar stem; met geen ander te vergelijken en in staat om het publiek te raken met haar verhalen.

Kortom: muziek voor fijnproevers.

Bastian Steven, Verzorgt het voorprogramma. 

Tickets 20:30 uur