Roel Spanjers – Birdcathcer II
2 november

Met het uitbrengen van het album Birdcatcher II lost toetsenist/zanger Roel Spanjers een langverwachte belofte in: hij maakt eindelijk de opvolger van het obscure meesterwerkje Birdcatcher (Munich Records 2006) Birdcatcher II bevat tien nieuwe ‘Roots Noir’ songs, opgenomen samen met gitarist/multi-instrumentalist Eric van Dijsseldonk en drummer/producer Gabriel Peeters en tal van gasten zoals Soulzanger Malford Milligan uit Texas. Gemasterd door Kevin Reeves in Nashville.

Komt dat zien, komt dat horen en dwaal door een rijk muzikaal landschap dat bekend klinkt maar veel aan de verbeelding overlaat. Je hoort echo’s van Bobby Charles, Hi Records Soul uit Memphis, Americana à la The Band en het New Orleans van Allen Toussaint. Een optreden vol gevarieerde songs die muzikaal, thematisch en sferisch sterk verbonden zijn en waarin de traditie op een frisse en originele manier wordt geëerd.

Roel Spanjers: vocals en toetsen | Eric van Dijsseldonk: gitaren en vocals | Nico Heilijgers: bas en vocals | Rob Wijtman: drums en percussie

Tickets – 20:30 uur