RoMi Cage – 19 augustus

Getipt door een bezoeker kwamen uit bij RoMi Cage. Een Zeeuwse duo dat fantastisch mooi muziek maakt. 

ROMI CAGE, één naam die twee personen representeert: schrijversduo Romy (Ro) en Michael (mi) Coomans (Cage). Inderdaad, dezelfde achternaam. Die ene naam staat dan ook symbool voor de manier waarop zij zich één voelen met elkaar, met hun passie voor muziek, en met de wereld om hen heen.
Romi Cage brengt gelaagde, moderne popmuziek met een vleugje country en hier en daar een rauw randje rock. Het karakter balanceert tussen het organische gitaargeluid van John Mayer, het eigentijdse van Coldplay, de integriteit van Sarah Bareilles en de passie van Alanis Morissette. Romy’s zuivere stem raakt en wakkert emoties aan. “Things We Never Say” -het debuutalbum- wisselt een lach af met een traan. De thema’s hoop, geloof en liefde lopen als een rode draad door het album heen en omschrijven alle vraag- en uitroeptekens van het leven.

Eind 2014 stuurde Romi Cage een e-mail naar een van de grootste producers/mixers ter wereld – Joe Chiccarelli – met de vraag of hij het debuut album wilde produceren. Een dag later ontvingen ze een enthousiast bericht: dat hij gevleid was door hun interesse, geïnspireerd was door hun verhaal, geraakt was door de nummers en overdonderd was door Romy’s stem! Een duidelijke “JA” dus. Joe won acht Grammy Awards en produceerde eerder voor U2, Alanis Morissette, Elton John, Jason Mraz, enz.

Reserveren

[events_add_booking_form id=63]