Ronnie Snippe en Iris Rijnsewijn – 15 december 2012

Dit jaar nog 1 spetterend optreden en wel van 2 artiesten. Ronnie Snippe een gevierd Drents artiest die in vele bands speelt en veel muziek heeft geschreven in het Drents, Nederlands en Engels. Maar ook een jong Gronings talent, de 17 jarige Iris Rijnsewijn. Haar prachtige stem moet je echt gehoord hebben.

Kortom een drukke volle avond met leuke, gezellige, vrolijke en ontroerende muziek, een kopje koffie, een glaasje wijn en een hapje. We steken de houtkachel aan, zetten de klok stil, dimmen de verlichting en laat de muziek de rest doen.

Reserveren (UITVERKOCHT)

Lijkt het je leuk om bij dit unieke concert aanwezig te zijn, reserveer dan snel, we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Koffie vanaf 19.45 uur

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: Nijend 24 9465 TR  Anderen

Meer info en reserveren of wachtlijst: 06-51 51 11 11

De kosten zijn 10 euro p.p., inclusief koffie en consumpties.

Ronnie Snippe

Ronnie Snippe begon muziek te maken op 11 jarige leeftijd en speelde in 1987 in zijn  eerste bandje.  Ronnie is bekend als frontman van LaZy TaTeR (opgericht in 2002). waarvan binnenkort de  3e cd (dvd) uitkomt. TaTer behaalde vorig jaar de tweede prijs op de European Bluegrass Award in Laroche sur Foron (Frankrijk).

Ronnie  treedt veel op in het buitenland,  op festivals en luisterconcerten in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Engeland. In 2013 staat een toernee door Ierland  en Belgie op het programma.

Met de band 4 Wheel drive en Ruud Hermans speelde Ronnie  in een theatertour. Met Ruud Hermans heeft Ronnie ook nog een aantal optredens verzorgd.

Het soloprogramma bevat een mix van mooie ballads, klassiekers en eigen werk “singer songwriter, evergreens en oude country klassiekers” en covers. Luchtig gepresenteerd en met leuke verhalen en anekdotes aan elkaar gepraat. Ronnie schrijft zijn liedjes zowel in het Drents als in het Engels. Daarnaast vertaalt hij ook teksten.

Op 29 december gaat Ronnie met de jongens van Tangerine de studio in om een nummer op te nemen voor het project van de Northern Music Association.

 

Iris Rijnsewijn

Iris Rijnsewijn is net 17 jaar jong. Ze begon met gitaar spelen op haar twaalfde. Haar vader bracht haar de eerste beginselen van het gitaarspel bij. Op 14  jarige leeftijd is Iris begonnen met zingen en liedjes schrijven. Iris speelt zowel eigen nummers als covers. Iris vindt  het leuk om op te treden, maar ook gezellig met vrienden om een kampvuurtje te zingen.

Wij hebben Iris vorig  jaar horen spelen in de Amer. Ze speelde in het voorprogramma van Margriet Eshuijs en Maarten Peters. Het was werkelijk indrukwekkend, wát een stem en wát een optreden.  Maarten Peters was volledig verrast door dit sterke optreden en bood spontaan aan iets te schrijven voor Iris.

We gaan in de toekomst nog veel van haar horen, mis dit niet!

httpv://www.youtube.com/watch?v=KY-YGqjSAqM