1,5 Meter Sessies:
Sam & Julia

Sam & Julia zijn een indie-folkrock duo uit Amsterdam. Met hun karakteristieke stemmen en eigenzinnige songs, vullen ze elkaar perfect aan.
Op dit moment maken ze zich klaar voor het uitbrengen van hun debuut album dit voorjaar. De single Come Cry zette Sam & Julia op de kaart en hun EP So Far, So Good (2019) werd de eerste release op het label ‘I Love My Label’ van Tim
Knol. Ze kregen lovende kritieken, zo waren ze o.a te gast bij ‘Vrije Geluiden’ en speelden ze meermaals op de nationale radio. De eerste singles van de nieuwe plaat werden goed ontvangen. Met een nieuw geluid en imago wisten ze indruk te maken op Noorderslag.

“Het duo Sam & Julia zingt heerlijke duetten in frisse samenzang; een band voor de toekomst.” (Volkskrant). Vorige zomer zag het duo weinig zonlicht. Met enkel een piano, een gitaar, een oude drumcomputer en een nieuwe stapel verhalen schreven ze samen aan hun eerste plaat. Van een paniekaanval in de dierentuin van Sam tot de zoveelste ongemakkelijke date van Julia, ze wisten het te vangen in een liedje. Met de komst van het nieuwe album laten Sam & Julia de traditionele Americana achter zich. Versterkt door een band, duiken ze een moderne, alternatieve hoek in.

Sam van Ommen en Julia Schellekens leerden elkaar kennen tijdens een jamsessie in de Winston Kingdom, vijf jaar geleden, en vonden elkaar direct in hun liefde voor de platenkasten van hun ouders. Ze besloten samen liedjes te schrijven en dat resulteerde in A Widows Lullaby, over een overleden geliefde. Het nummer legde de basis voor een succesvolle samenwerking, waarin de unieke combinatie van hun stemmen meteen de aandacht trok.

Donaties

We hebben er bewust voor gekozen om te werken met een donatie model. U bepaalt hoeveel u betaalt voor een kwalitatief goed live optreden.
Stichting Nijend24 betaalt alle productie- en promotiekosten en verzorgt met het hele team deze sessie.

Het zou fijn zijn als u een kleine bijdrage doneert voor de artiesten!

Doneren kan via bunq.me/nijend24 of internationaal via paypal.me/nijend24
100% van de donaties gaan door naar de artiesten.