MidWinter Xmas Sing-a-Long

Last updated on 24 december 2018

Jo ho Jo ho  Eindelijk is het weer zo zover.

We organiseren op 22 december de tweede MidWinter Xmas Sing-a-Long. Vorig jaar was het een groot succes vandaar dit jaar . Het wordt een leuke avond met verschillende artiesten die zingen, een koortje, een gedicht, winterse verhalen, een herder met schapen, de Alpenhoorn blazers. enz enz. En uiteraard ook veel meezingen!

En dan hebben we het nog niet gehad over de gluhwein, en warme chocolademelk. het festijn speelt zich af op de geheel in kerstsfeer gehulde Deel. En daar is het dan winters koud. Maar we zingen ons warm. 

Geheel in lijn met deze MidWinter Xmas gedachte stellen alle artiesten en wij van Nijend24 de volledige recette beschikbaar aan een goed doel, dat te maken heeft met muziek en kinderen. Het doel zullen we op 23 december bekend maken. 

Er gaat op deze avond van alles gebeuren, we zijn nog volop bezig met het programma. 
Het zal in ieder geval iets eerder beginnen, de detail volgen half december.  

De entreeprijs hebben voor deze bijzondere avond is hoger dan dat jullie gewend zijn 22,50 p.p. (maar dat allemaal voor het goede doel) Meer doneren of sponsoren mag natuurlijk altijd!!

Let ook even op de prachtige illustratie die Daan Klein Sprokkelhorst heeft gemaakt. Daan woont ook in Anderen en is Illustrator, kijk ook even op zijn site: https://www.kleinsprokkelhorstillustraties.nl/

Uiteraard zijn zoals altijd alle hapjes en drankjes inbegrepen. 

De Artiesten

De volgende artiesten hebben hun medewerking toegezegd:

Edwin Schimscheimer
Schimscheimer raakte verzeild in de popmuziek. Begin jaren 80 toert hij met Powerplay. Hij brengt in 1980 met Martin Dairy de single Johnny uit. De single flopt en in 1981 gaat de band uit elkaar. In 1984 stopte hij zijn studie aan het conservatorium en maakte hij zijn eerste orkest arrangement met het nummer Samen zijn van Willeke Alberti. Tevens speelde hij piano en keyboard in de begeleidingsbands van Berdien Stenberg en René Froger. In 1992 schreef hij het nummer Wijs me de weg voor Humphrey Campbell dat hij in 1992 op het Eurovisiesongfestival zong. Schimscheimer speelde tijdens dit optreden zelf accordeon.  In 1994 schreef hij samen met Coot van Doesburgh het lied Waar is de zon voor Willeke Alberti. Daarnaast schreef hij ook liedjes voor Ben Cramer, Ruth Jacott en Paul de Leeuw. Ook schreef hij enkele liedjes voor Kinderen voor Kinderen, waaronder Het tietenlied en Kunstgebit. Hij componeerde de tunes van de tv-programma’s Schatjes en Te land, ter zee en in de lucht. In 2006 arrangeerde hij de musical Nijntje Gaat Op Vakantie en AVRO’s Kinderprinsengrachtconcert. In 2003 was hij gastdirigent bij het Metropole Orkest.

Egbert Meyers
Egbert, Drents (liedjes)schrijver, dichter en muzikant. In 2012 verscheen de DVD Song to the Legend, een ode aan zijn overleden vriend Harry ‘Cuby’ Muskee. In 2012 verscheen de DVD Ode an de Ao, uitgebracht door het Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. In deze productie is door de filmers Henk Bos en Janetta Veenhoven gebruikgemaakt van de symfonische muziek die Meyers in 2011 produceerde met de componisten Erwin Budike en Kees Hendriks.
Egbert heeft diverse keren bij Nijend24 opgetreden, de laatste keer met zijn theater productie: Grolloo Blues

Jason Staal
Jarenlang maakte Jason deel uit van de Drentse formatie Asman!. Sinds 3 jaar treed het solo op en heeft in 2017 zijn eerste solo plaat uitgebracht, Daggedachten. De videoclip van de single is opgenomen bij Nijend24. Jason en Nijend24 hebben een speciale band.

Zijn nieuwe album ‘Nachtgedachten’ wordt op 26 januari gepresenteerd in De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen. 

Een fantastische singer-songwriter die wederom voor deze avond een speciaal lied heeft geschreven. 

 

Anja Warmink
Anja heeft klassiek zang gestudeerd aan het Conservatorium te Zwolle. Daarna heeft ze met verschillende projecten en producties op het podium gestaan; van klassiek, improvisatie tot pop en musical.

In elke vorm van muziek kon ze wel iets van zichzelf vinden. De laatste jaren heeft ze zich meer gericht op het coachen en begeleiden van mensen in mijn zangpraktijk en in projecten en koren.

 

Mark Hidding

Mark is de vaste begeleider van Anja.

Mark is gespecialiseerd in jazz en lichte muziek, maar speelt in principe in allerlei stijlen en bezettingen, vrijwel altijd in meer of mindere mate geïmproviseerd.

Ik kom uit een muzikaal gezin. Ik ben geboren in 1990 en al kort daarop begon ook bij mij de passie voor muziek; reeds op vierjarige leeftijd ben ik begonnen piano te spelen. Sindsdien heb ik een groot deel van mijn leven pianolessen gevolgd bij Micha Wink aan het CQ in Emmen.

Martijje

In 2009 verraste Martijje Nederland met een eigentijds en jazzy geluid op haar debuutalbum ‘Drezz’. Ze combineerde Drents met jazz zoals Nynke Laverman het Fries met de fado liet samengaan. Martijje is geboren en getogen in Grolloo, het Nederlandse Mekka van de blues, in hartje Drenthe. Ze zat al van jongs af aan te zingen achter de piano, volgde daarna jarenlang pianoles bij de plaatselijke muziekschool en speelde veel popliedjes na die ze op de radio hoorde. In haar tienerjaren maakte ze via haar bijbaantje in het plaatselijke muziekcafé kennis met de blues van Cuby & The Blizzards. Later – tijdens haar zangstudie aan het conservatorium van Groningen – ontstond de liefde voor vocale jazz. De liefde voor het Drents was daarbij altijd aanwezig.De Drentse zangeres Martijje bracht in 2015 haar derde studioalbum ‘Evenwicht’ uit. Het negen nummers tellende album vormt een frisse en swingende balans tussen jazz, pop, en samba, gezongen in het Drents, haar moedertaal. 

The Christmas Sisters

The Christmas Sisters luiden de mooiste tijd van het jaar op feestelijke wijze in. Met hun zoetgevooisde stemmen en swingende vingerknips maken ze die laatste weken van het jaar wel heel speciaal. Hun sprankelende drieklanken nemen je mee naar besneeuwde bergtoppen, geurende kerstdiners en versierde kerstbomen. Luister mee naar de mooiste kerstliedjes van alle tijden in het verfijnde vocale jasje van deze zingende sisters. The Christmas Sisters komen graag langs op kerstborrel, feestavond, diner of andere gelegenheid en… maken de feestdagen verrukkelijk!

Joseph AG Alpenhoornisten

Een groep van 4 alpenhoorn blazers. ze zijn in 2000 opgericht en hebben de eerste 11 jaar besteed aan repeteren. in 2011 hebben ze hun eerste optreden verzorgt.

Ze treden nu regelmatig op. Gelukkig hadden ze op 22 december nog een gaatje in de agenda. En komen ze voor de tweede keer naar Anderen. Fijn dat ze er bij zijn. 

Geertje Enting

Prat het Eexter Dreens.  Schref ok under de schoelnaomen Annechien Vedder en Moeshapper.  Het Dreens is heur met de PAP-lepel ingeuten.  Is deelnemmer an schriefwarkgroep Goeie Zin!  Verzaomelt recepten en verhaolen van knieperies/rollegies en joskoouken bakken.  

 

 

 

Om alvast in de stemming te komen

Reserveren

Reserveren is mogelijk vanaf 25 november 21:00 uur

[events_add_booking_form id=85]