Stan Vreeken
9 december

CANCELED

Stan Vreeken (1985) is een songwriter in hart en nieren, die na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam achter de schermen voor veel andere (pop)artiesten schreef. Bovendien maakte hij de afgelopen jaren naam in het theater als componist, performer, zanger en tekstschrijver. Hij speelde op grote festivals als de Operadagen Rotterdam en Oerol en reist sinds 2019 mee met Theaterfestival De Parade, met zijn eigen muziekvoorstellingen (Slumberland, Lonesome George en OEIRAPOEROE).

Nadat er eerder al drie EP’s onder zijn naam verschenen, bracht Stan in 2021 zijn debuutalbum uit, met als titel ‘Just Like That’. Van dit album werd de single ‘She Chose Him’ door de Volkskrant uitverkozen tot Track van de Week. Diezelfde krant noemt Stan, in een artikel naar aanleiding van een concert in De Rode Bioscoop, een begenadigd tekstschrijver met oog voor een goed verhaal. Het verhaal staat dan ook vaak centraal in de soulvolle liedjes van Stan, die kunnen doen denken aan het werk van andere songsmiths als Paul Simon, Paul McCartney, Joni Mitchell, Blake Mills en Madison Cunningham.

Zo schreef hij voor zijn meest recente EP ‘Endlings’ liedjes over de laatste exemplaren van uitgestorven (dier)soorten. In 2024 zal Stan ‘The Benefits of Walking Backwards’ uitbrengen. Een gloednieuw album, waarmee hij op geheel eigen wijze – bezield, lichtvoetig en gelaagd – zeer persoonlijke thema’s probeert te ontmantelen.

Stan wordt in Anderen begeleid door drummer/gitarist Mars Voshol.