Steernvanger
19 september

Groningstalige indiefolk, dat hoor je niet elke dag! Of eigenlijk – de term misschien niet, maar de muziek hoor je juist steeds vaker: de Groningse band Steernvanger timmert vol ambitie aan de weg. Het vijftal is op het moment een van de meest optredende Groningstalige acts en is vaak te horen op regionale zenders, van Groningen tot aan Twente.

Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang, gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Bjorn Nuninga (bas), Marco Veldman (mondharmonica, zang) en Matthijs Vogt (drums, zang). Hun muziek is toegankelijk en vrolijk, maar ontroert ook. Met hun poëtische, Groningstalige teksten en de vele interactie met het publiek nemen de mannen van Steernvanger je door hun meerstemmige indiefolk op aanstekelijke wijze mee in muzikale vondsten en verhalen, terug naar hun Grunneger roots – hun woddels.

OP DE RADIO
Alle beren aan de kaant, hun nieuwste single, kwam uit in september 2019. Daarvoor was De wereld in mien kop een regelrechte zomerhit: dit nummer werd Superster op RTV Oost en stond bijna 5 maanden in de Noord 9, de noordelijke hitlijst van RTV Noord, met een tweede plaats in de top 25 van 2018. Met De wereld in mien kop werd Steernvanger dat jaar ook genomineerd voor de Bosklopper Bokaal. De bandleden treden niet alleen vaak op, maar zijn ook veel in de studio, waar ze werken aan een EP en aan plannen voor hun eerste album.

OP HET PODIUM
Steernvanger trad onder meer op tijdens Bevrijdingsfestival Groningen, Festival Hongerige Wolf, Drents Liedtiesfestival, Art Carnivale Steendam, Rumbling Earth Festival Groningen, Taribush Kuna, Meulnpop, Martiniplaza (EchtErik Festival), Theater vanBeresteyn, Ede Staal Muziekfestival, Simplon en VanSlag. Daarnaast is het een graaggeziene band in de provincies Groningen en Drenthe, op kleinere (Andledon) én grotere podia (Noorderzon).

VROUGER
In 2017 won het duo Dion Bouwes en Dennis Krottje – voorloper van Steernvanger – het Grunneger Laidjes Festival met Duuster, een van de meest gedraaide Groninger singles van dat jaar (RTV Noord top 3) en het jaar daarna ging de winst naar Dion en Marco met de formatie Manlu. Dion en Dennis schrijven sinds 2017 samen muziek, waaronder De moat is vol, een protestlied over de Groninger aardbevingen. Dit nummer eindigde nipt op een tweede plaats bij de verkiezing Beste Groningstalige Song van 2017. Om hun muziek meer body te geven en hun repertoire te vergroten, vroegen ze in 2018 drie muzikanten bij hun duo, en Steernvanger zag het licht.

Aanmelden Wachtlijst

Het optreden is uitverkocht. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er iemand annuleert word je direct op de hoogte gesteld.

Locatie: Nijend 24 9465 TR Anderen
Meer info : 06-51 51 11 11

De kosten bedragen 18,00 euro p.p. inclusief consumpties.

Voornaam * :  
Achternaam * :
Aantal plaatsen * :
   
Email * :
Telefoon* :  
Opmerking :