Suzie Brown & Scot Sax
15 juli

Normaliter programmeren we Nederlandse artiesten, simpelweg omdat er zoveel Nederlands talent is dat een podium zoekt. Toen Judy Blank ons benaderde of een uitzondering wilde maken voor Suzie hebben we geen moment getwijfeld. Voor Suzie maken we graag een uitzonderling, Judy schreef samen met Suzie het ‘1995’. 

Suzie Brown is een door de jaren 70 geïnspireerde folkpop-songwriter. Haar laatste album is een reactie op de hectische veranderingen van de huidige tijd waarin we leven.’Some See The Flowers’ is geschreven ergens tussen haar diensten als ervaren cardioloog voor hartfalen/harttransplantatie in het Vanderbilt Hospital en haar verantwoordelijkheden als moeder van twee kinderen.Het is een verslag over veerkracht, vastberadenheid en het behouden van perspectief in moeilijke tijden. Forbes Magazine, People Magazine and the long running television programCBS This Morning vinden ook Brown een bekroonde muzikant wiens liedjes erkenning hebben gekregen van de Internationale songwriting scene, met een knipoog naar de soulzangers, folk-artiesten en roots- rockers die haar voorgingen.

Op ‘Some See the Flowers’ voelt men dat Brown herenigd wordt met Billy Harvey, die eerder haar release uit 2019 produceerde. De twee werkten gedurende de covid samen tijdens een reeks van opnamesessies en experimenteerden met nieuwe beats, nieuwe arrangementen en nieuwe verhalen die de storyteller Brown die eerder, niet alleen als muzikant, maar ook als spreker op medische evenementen zoals TEDMED op het podium stond. 

Toen het stof was neergedaald, hadden ze ‘Some See the Flowers’ gemaakt – een grensverleggend Americana- album dat net zo divers is als zijn makers.

“Ik hou van alles wat je doet, Suzie – je hebt verschillende petten op en je draagt ze allemaal erg goed”, zei CBS journalist Gayle King tijdens een aflevering van CBS This Morning over Browns unieke balans tussen muziek, medicijnen en moederschap. 

Suzie komt samen met Scot Sax die haar op gitaar zal begeleiden. 

Wachtlijst 20:30 uur