The Hype – 10 maart 2012

Op zaterdag 10 maart staat hier in de huiskamer de jonge Haarlemse band The Hype. Zij hebben nethun debuut album uit en stonden in januari op Noorderslag. Hun single Follow the Sun wordt momenteel zeer veel gedraaid op zowel Radio2 als 3FM.

Onderstaande tekst is van hun website:

Have You Heard The Hype? heet het debuutalbum van The Hype. Die bandnaam vraagt om een nadere verklaring. In Engeland hebben ze elke week opnieuw weer een nieuwe, ‘beste band ter wereld aller tijden’ ontdekt. Elke nieuwe ontdekking is ’n tijdje hip. Dan is het weer voorbij. En gaan we over tot de orde van de dag, tot de volgende band zich aandient. Ja, dàt is nou een hype. The Hype uit Haarlem neemt dat proces op de hak.


Reserveren is niet meer mogelijk

Lijkt het je leuk om bij dit unieke concert aanwezig te zijn, reserveer dan snel, we hebben een beperkt aantal plaatsen (35) beschikbaar.

Koffie vanaf 19.30 uur

Aanvang: 20.00 uur

Voorprogramma: The Jetfarm

Locatie: Nijend 24 9465 TR Anderen

Meer info: 06-51 51 11 11

De kosten zijn 10 euro p.p., inclusief koffie en een borrel.

 

The Hype

The Hype is gewoon eeuwig hip. Klaar! Dat willen ze. En dat krijg je ook als je constant op zoek blijft naar de perfecte popsong. Dat blijft hoe dan ook een eeuwige zoektocht. Die queeste is van alle tijden. De bewijzen liggen zo op tafel. Kijk maar naar naar de historie van de popmuziek. Van The Beatles – de enige echte beste band ooit, volgens zanger Yorick van Norden – in de jaren zestig en hun tijdgenoten The Beach Boys, The Byrds, Bob Dylan en The Kinks, naar Neil Young, Harry Nilsson, David Bowie en The Band in de jaren zeventig. Voeg daar Oasis en Radiohead bij in de jaren negentig, Ryan Adams en The Strokes in het heden, en je ziet: de perfecte popsong is de Heilige Graal voor al deze artiesten die rusteloos op zoek bleven. The Hypedoet dat nu, want ze zijn van nu. Hoe vaak ze ook naar beat city nummer 1 Liverpool afreizen, deze jongens zijn toch echt van nu.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Rmz3to9PhwA

httpv://www.youtube.com/watch?v=k7pmO6a3QaA

Fans zijn – zoals dat bij een jonge, tijdloze popband betaamt – hordes leuke, jonge meisjes, maar ook ‘oudere heren van stand’ zoals Matthijs van Nieuwkerk en het radiomonument Frits Spits. Dat heet appreciatie ‘across the board’ zoals de Britten dat zo mooi kunnen zeggen. Have You Heard The Hype? Durf maar eens nee te zeggen. Hun debuutalbum is als een bonbondoos vol met pop om ouderwets mee te zingen.

Bezetting:
Yorick van Norden – zang/gitaar
Dennis Weijers – toetsen/achtergrondzang
Jeroen Harmse – gitaar/achtergrondzang
Koen Dijkman – drums/achtergrondzang