The Lasses
2 maart

The Lasses, Parels voor de folk
The Lasses staan bekend om hun geweldige vertolkingen van Ierse, Schotse en Amerikaanse folk, en hun troostrijke eigen werk. Hun tweestemmigheid is uniek en met hun ontspannen podiumpresentatie weten ze elk publiek voor zich te winnen.

Sophie Janna en Margot Merah hebben de afgelopen jaren de hele wereld over gereisd. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan.
Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. Hun vierde album ‘Undone’, presenteerden ze in Paradiso in Amsterdam en met een optreden in het tv-programma Vrije Geluiden. Hun nieuwe album, Fear Far, komt in de herfst van 2023 uit.

Dit optreden worden The Lasses vergezeld door multi-instrumentalist Janos Koolen op gitaar, mandoline, banjo en klarinet. Janos produceerde de laatste twee albums van Margot en Sophie en speelt regelmatig mee. Hij kent dus als geen ander de nummers en de sfeer die The Lasses op het podium brengen en vult die perfect aan.

Folkalbum van het jaar – daMusic
Betoverend; – De krenten uit de pop
Een schitterende ode aan de menselijke stem; – Blues & Roots

have been a friend and a fan of the Lasses for some years now. I love the way they sing,
and love the way they are. And it makes me happy that they are being recognised for the
love and the talent they possess. – Luka Bloom

Aanmelden Wachtlijst