Tim Knol – 23 september

We kregen de mogelijkheid om een optreden van Tim Knol te programmeren, hoewel we dit jaar al vol zitten willen we deze mogelijkheid toch niet voorbijgaan laten gaan en hebben we in september een extra optreden gepland.

Tim Knol
Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single ‘Sam’ werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met ‘Days’, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Op Tim’s derde album ‘Soldier On’ klinkt hij volwassener. Een muzikant die in korte tijd veel meemaakte. De goede en minder goede momenten van drie jaar onderweg zijn terug te vinden op deze plaat. OOR schreef: ‘De liedjes klinken gelaagder, melodieuzer en meer uitgebalanceerd dan op zijn voorgaande werk. Daarbij zijn de teksten zijn meest persoonlijke tot nu toe en is zijn stem zowel leniger als vaster’.

In maart 2015 laat Tim zich van een hele ander kant zien. Die maand verschijnt er een plaat van The Miseries, een garage/punk/powerpop band die hij begint met 3 vrienden uit Hoorn. Met deze band worden er een stapel puntige, harde maar enorm catchy liedjes geschreven die doen denken aan The Ramones, Pavement en The Replacements. De recensies zijn himmelhoch jauzend! The Miseries toeren langs vele clubs en festivals dat jaar. Tim is een muzikale allesvreter met bezieling het hoogst in het vaandel. NRC schrijft: ‘The Miseries beste rockband op Noorderslag’.

Tim heeft net z’n uitgebreide ‘Lost & Found’ theatertour afgesloten. Dit jaar gaat Tim tot het eind van het jaar een aantal solo shows spelen in clubs en op festivals. In het voorjaar van 2018 moet zijn nieuwe 4-de album gaan verschijnen.

Reserveren

[events_add_booking_form id=68]