VanderLinde
14 januari

Arjan Vanderlinde speelde begin dit jaar solo in ons ‘Kapsalon Theater’, gehinderd door een föhn die af en toe door de kapsters gebruikt werd. Maar nu komt hij met zijn hele band voor een avond vullend optreden. En daar zijn we blij mee, want zo vaak speelt hij helaas niet in het noorden.

Arjan Vanderlinde,  waar natuurlijk de bandnaam vandaan komt, is basgitarist, gitarist, lead zanger en ook nog eens songwriter. Hij heeft een aantal geweldige muzikanten om zich heen verzameld, namelijk Wietze Koning (gitarist), Fokke de Jong (drums) en Christof Bauwens (lap-steelgitaar en zang). De sound van deze band is het best te beschrijven als countryrock en doet denken aan Crowded House en Jason Mraz. Je hoort aan alles dat deze mannen ervaring hebben en muzikanten in hart en nieren zijn.

Vanderlinde heeft al zes albums op haar naam staan, waarvan Southbound Train (2014) veel gedraaid werd op Duitse radio. In 2013 was de band op tour met Fish (ex-Marillon) en in 2014 was Vanderlinde met Bobby Kimball(Toto) op tour. Op hun nieuwe album Entering the Circus werkt de band o.a. samen met gastmuzikanten als JB Meijers (Common Linnets/De Dijk) en Dana Keller (Marvin Gaye/Stevie Wonder). 

Op 14 januari komt de band in volledige bezetting naar Nijend24. 

Wachtlijst 20:30 uur