VanWyck
4 juni

Het optreden is volledig uitverkocht. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst, er valt altijd wel iemand af.. 

VanWyck is de artiestennaam van Christien Oele, ze is singer-songwriter. Ze staat bekend om haar dromerige, ingetogen folk en warme stemgeluid.

VanWyck debuteerde in 2015 met de EP Tanned Legs, haar debuutalbum An Average Woman kwam drie jaar later en lovende kritieken in de muziekpers. Zo kreeg de Amsterdamse meer dan drie miljoen streams op Spotify.
Het album Molten Rock volgde in 2019. Haar derde album God is in the Detour, een spaarzaam gearrangeerd album met vaak niet meer dan gitaren of piano. Vaak in één take opgenomen. Het album staat vol met verhalende songs, en bespiegelingen over liefde en het leven.
In april verscheen bij Excelsior Recordings een nieuw album met als titel ‘Epic Tale of the Stranded Man’. Twaalf nummers die zowel tekstueel als harmonisch een verhaal vertellen over een man die aanspoelt op een wonderlijk eiland en niet meer weet wie hij is.

Tijdens het concert neemt VanWyck je mee naar dit eiland en leert ze je dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid vaak hand in hand gaan.

Stijl en stemgeluid van VanWyck doen denken aan artiesten als Natalie Merchant, Laura Marling en Margot Simmons (Cowboy Junkies).
Christien Oele wordt vergezeld door bassist Reyer Zwart.

Het optreden op 4 juni begint om 20:30 uur. Vanaf 20:00 uur is de zaal open.